Zebra torta fotorecept
Foto: sonulienka
Tak čo ste dnes piekli? Ja tortičku.
príprava
na 190-200 °C
Suroviny
120 g |
|
120 g |
|
4 ks |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
Krém: | |
500 g |
|
500 ml (33 %) |
|
250 ml |
|
4 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Najprv si urobíme cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a pridávame pomaličky múku, ktorú sme si zmiešali s kakaom a kypriacim práškom. Tu je cesto hotové.
-
3
Cesto vo forme - piekla som v 23 cm forme. V rozohriatej rúre na 200 stupňov 30 minút.
-
4
Keď bolo cesto upečené, nechala som ho vychladnúť a zatiaľ som si urobila krém. Dala som si napučať želatínu podľa návodu. Ďalej som vyšľahala šľahačku do tuha. Do tvarohu som pridala 3 PL rumu - mala som len biely tak som použila aj ten. Nakoniec som si dala zohriať mlieko a žĺtky a do toho som pridala napučanú želatínu. Miešala, až kým sa želatína nerozpustila. Pozor toto sa nesmie variť. Tu je všetko pripravené na krém.
-
5
Krém som dobre vymiešala.
-
6
Teraz som si krém rozdelila na dve polovice. Do jednej som pridala 2 PL kakaa a dobre premiešala.
-
7
No a hotovo, ide sa plniť. Nakoľko som mala korpus dosť vysoký, tak som si vrch odkrojila ale len ozaj ten vrch.
-
8
No a tu už plním. Začínala som bielym krémom. Do stredu som dala 2 PL biely krém a naň zas 2 PL tmavý krém, a tak som pokračovala, až pokiaľ som všetok krém neminula.
-
9
No a takto to vyzeralo a teraz som dala tortičku do chladničky. Mala by chladnúť a tuhnúť najmenej 8 hodín.
-
10
No a tu už je vychladnutá a trochu som ju ozdobila.
-
11
No a tu v reze.
-
12
Ešte jeden pohľad v reze.
-
13
A na tanieriku. Trochu sa mi prilepilo z korpusu na nôž, ale čo už.....
-
14
Tak čo poviete vyskúšate? Je naozaj veľmi jednoduchá a raz dva hotová.
@Aleana ja som ju našla na Pinterese ale už neviem od koho.
No nevím, tebe zebra a mně nejspíš kráva Stračena. Chutit budú stejně, ale ten vízor...