Zavárané zelené paradajky s paprikou a cibuľkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. októbra 2012

Už sa blížia nočné mrazíky,tak som sa rozbehla s vedrom po záhrade a pozbierala všetko,čoho by mi bolo ľúto,keby to zamrzlo...a tak som obrala Zobraziť celý popisUž sa blížia nočné mrazíky,tak som sa rozbehla s vedrom po záhrade a pozbierala všetko,čoho by mi bolo ľúto,keby to zamrzlo...a tak som obrala zelené paradajky,niekoľko baraních rohov,drobnú cibuľku,obrala som aj papriku,hoci nie už pekná,ale by jej bola škoda...

120 minút
príprava
20 minút
na 80 °C

Suroviny

  3 farebné




Postup

  1. 1

    obrala som zelené paradajky....

    Zavárané zelené paradajky s paprikou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    umyla..

    Zavárané zelené paradajky s paprikou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala aj drobnú cibuľku aj baranie rohy..

    Zavárané zelené paradajky s paprikou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    všetko,čo budem nakladať..

    Zavárané zelené paradajky s paprikou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    naložila do pohárov..na dno pohára som dala bobkový list,celé čierne korenie,nové korenie celé,klinčeky..na vrch som dala list zeleru..

    Zavárané zelené paradajky s paprikou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    papriku som vyčistila os semienok a naplnila,pokrájanou nasolenou kapustou..do každého pohára sa mi ušla jedna až 2 kusy paprík naplnených kapustou...

    Zavárané zelené paradajky s paprikou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zaliala nálevom....na 3 litre vody som dala 400g. cukru, 100g. soli a 4 dl octu...

    Zavárané zelené paradajky s paprikou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zatvorila..sterilizovala som na 80 st. 20 minút. dobrú chuť...

    Zavárané zelené paradajky s paprikou a cibuľkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

margaretka28
Zelené paradajky som nikdy nejedla, ani neviem ako tochutí, ale poháre máš pekné farebné ako sa na jeseň patrí.:-)
lusinkab
Ejha ale tie krasne farby,bolo by skoda aby zamrzli,super si to vymyslela :-) na 1***** ulozim si to do priecinku raz ked budu deti :-)
afataga
moja mama tiez kedysi podobne zavarala zelene paradajky, ale potom sa kdesi docitala, ze su jedovate, viem, ze su na to rozne nazory, ale potom ich uz nerobila, mne celkom chutili, ale uhorka je uhorka :-)
violetacamorova
My sme kedysi zavárali zelené paradajky, aby sa zúžitkovalo všetko zo záhrady,malo to dobrú chuť, aj tie tvoje musia byť dobré.
izabella929
@afataga , pokiaľ sa poriadne vysterilizujú, nehrozí žiadne nebezpečenstvo...moja mamka to robievala dlhé roky, jedli sme to všetci-teda celá rodina a všetci sme zatiaľ zdraví...
renka73
Tie sú krásne,určite aj výborne..uložené :-)
stacy77777
krásna zaváranina Izabelka, vôbec som netušila,že sa zelené paradajky dajú zavárať,vyzerá to krásne v pohári
boxik
Zelené paradajky obsahujú známy zemiakový jed solanín , preto sa nesmú komzumovať nazelenalé zemiaky, ktorý sa žiaľ varením neničí , ako to niekto mylne iterpretuje. Konzumácia tohoto jedu je nebezpečná najmä pre deti a starých ľudí.
nadasky
Tiež som to robieval,vždy sa minuli prvé. začneme zasa. výborne vyzerajú!!!
frezia
To je nadhera,kedysi,ked sme este mali zahradu som tiez vsetko nakladala.
dena883
Dobrý večer chcela by som sa spýtat fu zavarate aj menšie paradajky ako priemer 3cm lebo som čítala se menšie sa nesmú :*( no ja mam kopec chery paradajok a oni su maličké .....tak vás prosím o radu môžem zavarit aj tie?
izabella929
@denna883.. ja spravidla oberám iba vyvinuté paradajky, ktoré sú pripravené na dozrievanie...vidieť to tak, že sú o niečo svetlejšie plody, ako tie , čo sú ešte vo vývoji..no ale chery paradajky nepestujem neviem, ako vyzerajú vo vývoji a pred začatím zrenia...mám ale hruškovité drobné paradajky a tie som tiež vyberala tak, že tie svetlejšie...mne to takto maminka vysvetľovala a ukázala...je mnoho druhov paradajok a predsa tie obrovské, ktoré som ja minulý rok pestovala, nemala ani jedna 3 cm..všetky boli veľké..riaď sa prosím tým, že vyberaj na zaváranie tie, ktoré sú svetlejšie...ja ich mám rada takto zavarené v kombinácii všetkého zo záhrady...veľa úspechov , nech sa vydaria a hlavne všetkým chutia.-)
dena883
@izabella929 dakujem karsne za rady este sa chcem spytat nejake som uz zavarila a nikdy som to este nejedla tak som jeden pohar na druhy den otvorila no bola som dost sklamana paradajka bola taka horkasta musi to dlhsie postat v tom naleve a budu lepsie ?Alebo neviete poradit kde som spravila chybu? Som stoho smutna lebo zatial vsetci co to jedli vraveli ze je to mnamka :(
izabella929
@dena883...ka ždá zaváranina musí v pohári dozrieť a chute sa musia spojiť za 6 týždňov..takže nie je vhodné skôr konzumovať, lebo tá chuť ešte nie je tá pravá orechová...) verím, že po uplynutí tohto času budeš určite spokojná..potom mi nezabudni napísať prosím.-) ďakujem..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia