Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Karfiol patrí k jednému z veľmi obľúbených druhov zelenín.* Tento zapekaný karfiol navodzuje predstavu niečoho medzi zeleninou a múčnym jedlom, ale výsledná chuť je výborná.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Scedíme a necháme vychladnúť. Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej ružičky karfiolu.
  2. Metličkou vymiešame žĺtky s olejom a štipkou soli.
  3. Vmiešame nastrúhaný syr.
  4. Pridáme na drobnejšie kocky nakrájanú šunku a nasekanú vňať.
  5. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do neho múku a pridáme ho k šunkovej hmote.
  6. Celú hmotu navrstvíme na karfiol.
  7. Pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút dozlata.