Zapekaný karfiol
Zapekaný karfiol (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Karfiol patrí k jednému z veľmi obľúbených druhov zelenín.* Tento zapekaný karfiol navodzuje predstavu niečoho medzi zeleninou a múčnym jedlom, ale výsledná chuť je výborná.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.
Zapekaciu misu vymastíme a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej ružičky karfiolu.
- Metličkou vymiešame žĺtky s olejom a štipkou soli.
- Vmiešame nastrúhaný syr.
- Pridáme na drobnejšie kocky nakrájanú šunku a nasekanú vňať.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do neho múku a pridáme ho k šunkovej hmote.
- Celú hmotu navrstvíme na karfiol.
- Pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút dozlata.