Zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán na taliansky spôsob

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté baklažány nakrájame na plátky hrubé asi dva centimetre. Z oboch strán ich osolíme, pár minút počkáme, potom vodu osušíme utierkou a z oboch strán posypeme čerstvo zomletým čiernym korením. Obalíme v hladkej múky a opečieme z každej strany na olivovom oleji.
  2. Cibuľu najemno nakrájame, opražíme na olivovom oleji a pridáme paradajkovú omáčku sugo, dochutíme štipkou cukru aj soli a privedieme do varu, odstavíme.
  3. Do zapekacej misy rozložíme vrstvu baklažánu, zalejeme paradajkovou omáčkou, pridáme na kolieska nakrájanú mozzarellu, zasypeme strúhaným parmezánom a vrstvenie podľa množstva surovín zopakujeme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.