Zapekané zemiaky s mletým mäsom a zeleninou

Autor receptu: nazarboncuk

Najobľúbenejšie jedlo môjho muža je: "neviem". Takúto odpoveď dostanem takmer zakaždým, keď sa ho opýtam čo chce jesť. Vtedy mi začne triasť ľavým kútikom úst a zúfalo nahliadam do chladnicky, potom do receptov a potom rezignujem a uvarím mu prvé čo mi pride poslepiačky pod ruku. Naposledy to bolo mleté mäso a zemiaky. "Takuô čudo" z toho vyšlo, a celkom aj chutilo :) Ďalšie jedlo do šuplíčka "neviem" ..wwrrrr. :))

2
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na olivovom oleji. Vmiešame 1 PL paprikovej pasty. Pridáme mleté mäso, opečieme, osolíme, okoreníme podľa chuti.
  2. K mäsu pridáme nakocky nakrájané papriky a nakrájané olúpané paradajky. Spolu dusíme asi 10-15 minút. Odstavíme.
  3. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Do zapekacej misy uložíme vrstvu zemiakov, osolíme, okoreníme. Na to položíme polovicu mäsovej zmesi a postup zopakujeme. Vrstiev môže byť aj viac. Na poslednú vrstvu mäsa uložíme na plátky nakrájanú paradajku a posypeme sušenou mätou. Podlejeme vodou alebo vývarom. Pečieme cca 40 min. kým nie sú zemiaky mäkké. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou. No a kto je "jogurtový"ako ja, tak aj poriadnu lyžicu kvalitného bieleho jogurtu;)