Zapekané zemiaky s mletým mäsom a zeleninou
Autor receptu: nazarboncuk
Najobľúbenejšie jedlo môjho muža je: "neviem". Takúto odpoveď dostanem takmer
zakaždým, keď sa ho opýtam čo chce jesť. Vtedy mi začne triasť ľavým kútikom úst a
zúfalo nahliadam do chladnicky, potom do receptov a potom rezignujem a uvarím mu
prvé čo mi pride poslepiačky pod ruku. Naposledy to bolo mleté mäso a zemiaky. "Takuô
čudo" z toho vyšlo, a celkom aj chutilo :)
Ďalšie jedlo do šuplíčka "neviem" ..wwrrrr. :))
2 porcie |
10 minút príprava |
40 minút na 180-200 °C |
Postup
- Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na olivovom oleji. Vmiešame 1 PL paprikovej pasty. Pridáme mleté mäso, opečieme, osolíme, okoreníme podľa chuti.
- K mäsu pridáme nakocky nakrájané papriky a nakrájané olúpané paradajky. Spolu dusíme asi 10-15 minút. Odstavíme.
- Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Do zapekacej misy uložíme vrstvu zemiakov, osolíme, okoreníme. Na to položíme polovicu mäsovej zmesi a postup zopakujeme. Vrstiev môže byť aj viac. Na poslednú vrstvu mäsa uložíme na plátky nakrájanú paradajku a posypeme sušenou mätou. Podlejeme vodou alebo vývarom.
Pečieme cca 40 min. kým nie sú zemiaky mäkké.
Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou. No a kto je "jogurtový"ako ja, tak aj poriadnu lyžicu kvalitného bieleho jogurtu;)