Zapekané nachos
Zapekané nachos

Zapekané nachos s chorizom, so syrom a s jarnou cibuľkou

Marek Bielčik
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 14. júna 2021
Zapekané nachos s chorizom, so syrom a s jarnou cibuľkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
150 g
500 g (alebo ementál)
100 g
100 g
Petržlenová majonéza:
250 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Do zapekacej misy vložíme vrstvu nachos, na ne dáme časť kyslej smotany ochutenej soľou a korením, časť choriza nakrájaného na malé kocky a najemno nasekanej jarnej cibuľky.

  2. 2

    Takto pripravíme dve až tri vrstvy nachos. Na záver zasypeme nastrúhaným syrom. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút.

  3. 3

    Petržlenová majonéza: Do nádoby dáme majonézu a za stáleho šľahania pridávame petržlenový olej, až kým majonéza nezozelenie. Môžeme ju dochutiť soľou a korením.

Diskusia k receptu