Zapekané bravčové koleno
Zapekané koleno so zemiakmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Koleno vykostíme, osolíme, okoreníme a potrieme nastrúhaným
cesnakom. Potom ho predpečieme
1,5 hodiny v rúre skoro domäkka,
počas pečenia polievame vlastnou
šťavou. Koleno po vychladnutí nakrájame na plátky.
- Vo výpeku z pečenia kolena orestujeme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu a na plátky
nakrájaný cesnak. Zemiaky uvaríme
v šupke v osolenej vode, po vychladnutí očistíme a nakrájame na hrubšie plátky.
- Do pekáča vložíme polovicu
zemiakov, osolíme, okoreníme
a navrch dáme na plátky pokrájané koleno, restovanú cibuľu s cesnakom aj so šťavou. Zvyšok zemiakov dáme navrch, okoreníme, osolíme a dáme piecť do rúry zohriatej na 220 °C. Pečieme dozlatista
20–25 minút.
|