Zapekané bravčové koleno

Zapekané koleno so zemiakmi

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Koleno vykostíme, osolíme, okoreníme a potrieme nastrúhaným cesnakom. Potom ho predpečieme 1,5 hodiny v rúre skoro domäkka, počas pečenia polievame vlastnou šťavou. Koleno po vychladnutí nakrájame na plátky.
  2. Vo výpeku z pečenia kolena orestujeme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode, po vychladnutí očistíme a nakrájame na hrubšie plátky.
  3. Do pekáča vložíme polovicu zemiakov, osolíme, okoreníme a navrch dáme na plátky pokrájané koleno, restovanú cibuľu s cesnakom aj so šťavou. Zvyšok zemiakov dáme navrch, okoreníme, osolíme a dáme piecť do rúry zohriatej na 220 °C. Pečieme dozlatista 20–25 minút.