Zapekané bezlepkové palacinky s tvarohovo-jahodovou plnkou
Palacinky milujú hlavne deti, ale aj my dospelí si na nich radi pochutnáme. Receptových variácií na ich prípravu je neúrekom a
my vám Zobraziť celý popisPalacinky milujú hlavne deti, ale aj my dospelí si na nich radi pochutnáme. Receptových variácií na ich prípravu je neúrekom a
my vám dnes ponúkame tú na zapekané palacinky s tvarohovo-jahodovou plnkou bez lepku. Pripravíte ich jednoducho za
pomoci našej zmesi na bezgluténové palacinky. Chutné a šťavnaté si ich môžete vychutnať ako dezert alebo zobrať do krabičky
ako sladký obed. Dobrú chuť!
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
štipka |
|
400 ml vlažná |
|
1 ks |
|
(na opekanie) |
|
(na vymastenie formy) |
|
Na plnku: | |
400 g |
|
trochu |
|
1-2 PL |
|
1 ČL |
|
čerstvé |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Obsah vrecka vysypeme do vhodnej nádoby, pridáme štipku soli, jedno rozšľahané vajce a zalejeme vodou. Metličkou alebo elektrickým šľahačom vymiešame na hladké cesto. Necháme 5 minút postáť.
- 2
Rozpálenú panvicu potrieme olejom a nalievame na ňu cesto. Palacinky opekáme na miernej teplote z každej strany dozlatista.
- 3
Na plnku zmiešame tvaroh, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a práškový cukor. Jahody zbavíme lístkov, umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Každú palacinku potrieme tvarohovou plnkou, na plnku v jednom rade v strede palacinky poukladáme jahody a zrolujeme.
- 4
Palacinky ukladáme tesne vedľa seba do zapekacej misy, ktorú sme jemne vymastili maslom. Posypeme čokoládou a vložíme do vyhriatej rúry. Zapekáme pri 180 °C približne 10-15 minút, kým je povrch mierne chrumkavý. Pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Tiež bezlepkové palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu