Pečená ryba
Pečená ryba

Zapekaná fileta z halibuta s petržlenovo-citrónovou gremolatou

Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 20. júla 2021
Zapekaná fileta z halibuta s petržlenovo-citrónovou gremolatou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
10-12 minút
na 170 °C

Suroviny

600 g filety
2-4 PL
Gremolata:
2 ks
5 PL
1 ks (na drobno nakrájaná)
2 strúčiky (na jemno nasekaný)
4 ks nasekané
100 g
 (nasekaná)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Gremolata: Citróny nakrájame, vyfiletujeme (ostrým nožom vyrežeme dužinu mesiačikov zo šupiek), dužinu nasekáme a všetky suroviny na gremolatu zmiešame.

  2. 2

    Filety halibuta položíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a na ne rozložíme gremolatu.

  3. 3

    Takto pripravenú rybku pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňoch asi 10–12 minút. Vynikajúca je s čerstvým chlebíkom.

Diskusia k receptu