Rolky z mletého mäsa

Zapečené šunkové rolky s mletým mäsom

Autor receptu: mojaradost

Výborné jedlo na nedeľný obed.

20
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso pomelieme, pridáme vajcia, soľ, horčicu, trochu strúhanky, mleté čierne korenie, soľ, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľku, mletú červenú papriku. Dobre premiešame a necháme postáť aby sa chute spojili.
  2. Ochutené mäso formujeme do valčekov a každý zabalíme do plátku šunky. Ukladáme do vymastenej zapekacej nádoby. Zalejeme zálievkou a posypeme strúhaným syrom. Pečieme pri teplote 200 °C cca 40 minút. Nádobu nezakrývame. Nakoniec môžeme ešte zahustiť lyžičkou solamylu, ktorý sme rozmiešali v studenej vode. Necháme prevrieť.
  3. Zálievka: Smotanu zmiešame s vodou, kečupom, soľou a bazalkou.
  4. Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!