Rolky z mletého mäsa
Zapečené šunkové rolky s mletým mäsom
Autor receptu: mojaradost
Výborné jedlo na nedeľný obed.
20 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso pomelieme, pridáme vajcia, soľ, horčicu, trochu strúhanky, mleté čierne korenie, soľ, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľku, mletú červenú papriku. Dobre premiešame a necháme postáť aby sa chute spojili.
- Ochutené mäso formujeme do valčekov a každý zabalíme do plátku šunky. Ukladáme do vymastenej zapekacej nádoby. Zalejeme zálievkou a posypeme strúhaným syrom.
Pečieme pri teplote 200 °C cca 40 minút.
Nádobu nezakrývame. Nakoniec môžeme ešte zahustiť lyžičkou solamylu, ktorý sme rozmiešali v studenej vode. Necháme prevrieť.
- Zálievka:
Smotanu zmiešame s vodou, kečupom, soľou a bazalkou.
- Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!