Zapečené koleno a pečená švábka na masti fotorecept
Foto: egreska
Suroviny
1 |
|
1 ks |
|
1-2 |
|
pár guličiek |
|
Marináda: | |
|
|
alebo bravč.pečené |
|
|
|
|
|
1-2 naberačky alebo vývar z kolena |
|
2 ks nakrajana na kolieska |
|
2 ks - strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asi 2 pl |
|
|
Postup
-
1
Koleno uvaríme do mäkka s bobk.listom,korením a cibulou.Nakrájame.Môžete použit čerstve ale aj údené.
-
2
Na marinadu zmiešame v mise kečup,gril.korenie,rascu a papriku.Pridáme koleno a premiešame.Nakrájanú cibulu a cesnak opražíme na oleji do mäkka.
-
3
Mäsko premiešame s udusenou cibulou .
-
4
Preložíme na pekáč,zalejeme pivkom alebo vývarom a dáme zapiecť.
-
5
Celé menšie zemiaky obvaríme vo vode asi 5-10 minut.Zlejeme a v hrnci posolíme ,pridáme rozmarín,sol,rascu a trošku hr.muky .Potrasieme aby sa zemiaky obalili.Do pekáča dame masť a necháme v rúre dobre rozpáliť,do horúcej masti vsypeme zemiaky a pečieme na 200 st do zlatista.
-
6
Ak budete zemiaky krájat, tak je dobré ,aby mali čo najviac plochých strán, aby sa dobre upiekli a boli zvonku chrumkavé a vo vnútri mäkké.
-
7
Podávame s nakladaným kapustovým šalátom.
Krásny a chutný recept (škoda, že cez internet sa nedá preniesť aj vôňa ;)), chválim aj fotky, naozaj sa Ti podarili.