« Naspäť na tento recept

Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept) verzia na vytlačenie

Taký momentálny nápad.

Autor receptu: afataga

Postup receptu

Najskôr som si pripravila mäso: do rajnice som dala masť a orestovala cibuľu, 2x som ju podliala trochou horúcej vody a nechala zas vyrestovať na tuk, pred posledným podliatím som pridala saturejku.
Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept) - obrázok 1

Teraz som pridala mäso a restovala kým sa rozpadlo a zatiahlo, potom som pridala paradajky z konzervy a zas chviľku porestovala.
Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept) - obrázok 2

Pridala som soľ a ostatné koreniny, aj pesto, v prípade cesnaku by som tento dala skôr, na orestovanú cibuľu. Premiešala som a odstavila.
Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept) - obrázok 3

Ideme na cviklu, bez mučenia sa priznávam, že kupujem varenú vákuovo zabalenú, nechce sa mi s tým babrať. Takže na dno zapekacej misy som uložila vrstvu pokrájanej cvikle
Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept) - obrázok 4

Na to som dala polovicu mäsa, asi 1/3 strúhaného syra
Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept) - obrázok 5

Na to zas cviklu, mäso, syr, cvikľu a syr.
Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept) - obrázok 6

Teraz sú dve možnosti: buď klasický bešamel, alebo ako ja - smotany rozmiešané s vajciami, navrch pár plátkov masla a môže ísť výtvor do rúry.
Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept) - obrázok 7

Piekla som na 180° cca 50 min, treba sledovať farbu. Hotovo. Príloha už je na každom, čo si dá.
Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept) - obrázok 8

Na záver niečo pekné pre oko :-)
Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept) - obrázok 9

Suroviny




8
porcií
50
minút
príprava
50
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist