Zapečená cvikla

Zapečená cvikla na spôsob lasagní (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Taký momentálny nápad.

8
porcií
50 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr som si pripravila mäso: do rajnice som dala masť a orestovala cibuľu, 2x som ju podliala trochou horúcej vody a nechala zas vyrestovať na tuk, pred posledným podliatím som pridala saturejku.
  2. Teraz som pridala mäso a restovala kým sa rozpadlo a zatiahlo, potom som pridala paradajky z konzervy a zas chviľku porestovala.
  3. Pridala som soľ a ostatné koreniny, aj pesto, v prípade cesnaku by som tento dala skôr, na orestovanú cibuľu. Premiešala som a odstavila.
  4. Ideme na cviklu, bez mučenia sa priznávam, že kupujem varenú vákuovo zabalenú, nechce sa mi s tým babrať. Takže na dno zapekacej misy som uložila vrstvu pokrájanej cvikle
  5. Na to som dala polovicu mäsa, asi 1/3 strúhaného syra
  6. Na to zas cviklu, mäso, syr, cvikľu a syr.
  7. Teraz sú dve možnosti: buď klasický bešamel, alebo ako ja - smotany rozmiešané s vajciami, navrch pár plátkov masla a môže ísť výtvor do rúry.
  8. Piekla som na 180° cca 50 min, treba sledovať farbu. Hotovo. Príloha už je na každom, čo si dá.
  9. Na záver niečo pekné pre oko :-)