Základný recept na odpaľované cesto fotorecept
Concept Bakery, 19. augusta 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Premeňte svoju kuchyňu na pravú parížsku patisseriu a naučte sa s pripravovať dokonalé odpaľované cesto. Klasický postup cukrárka Zuzana Dvorská zjednodušila tak, že Zobraziť celý popisPremeňte svoju kuchyňu na pravú parížsku patisseriu a naučte sa s pripravovať dokonalé odpaľované cesto. Klasický postup cukrárka Zuzana Dvorská zjednodušila tak, že cesto neodpaľuje v hrnci na ohni, ale v mise robota. Uľahčuje to prácu, cesto je krásne, hladké, konzistentné a koláčiky v rúre vždy pekne narastú.
príprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme nakrájané maslo, mlieko, kryštálový cukor, soľ, vodu.
-
2
Za stáleho miešania zahrievame na miernom ohni. Keď sa maslo roztopí, tekutina začne takmer vrieť, na povrchu sa začne tvoriť pena a hladina stúpať, odstavíme z ohňa.
-
3
Do misy kuchynského robota nasypeme múku a vo vypnutom mixéri s lopatkovým nadstavcom k nej prilejeme horúcu tekutú zložku. Zapneme miešanie a miešame až dovtedy, kým nevznikne hladká hmota v tvare gule.
-
4
Keď sa cesto oddeľuje od steny robota, začneme po troške pridávať rozšľahané vajíčka, zakaždým dôkladne zapracujeme. V robote miešame na stredných otáčkach, cesto musí vychladnúť približne na teplotu ľudského tela.
-
5
Keď je teplota cesta nižšia ako 38 °C, robot vypneme. Cesto má byť pekné, lesklé, nesmú v ňom byť hrudky.
-
6
Dokonalé cesto nie je priveľmi tekuté, krásne drží tvar a nemalo by z varešky hneď stiecť. Hotové cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou podľa toho, aký zákusok sme sa rozhodli pripraviť.
Diskusia k receptu