Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste
Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
4 ks |
|
1 PL |
|
1/4 KL |
|
300 ml |
|
100 g |
|
300 g (mrkva, petržlen) |
|
3 ks |
|
10 g |
|
Kapusta: | |
800 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
2 ks |
|
70 g |
|
10 g |
|
Krokety: | |
300 g |
|
2 ks |
|
10 g |
|
20 g |
|
500 ml |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Zajačie stehná umyjeme, očistíme, namarinujeme v marináde zo soli, korenia, vína, cibule, bobkových listov, nového korenia, koreňovej zeleniny. Necháme marinovať 24 hodín. Takto marinované mäso pomaly pečieme na 150 o C približne 2–2,5 hodiny. Počas pečenia zajaca podlievame a ku koncu polievame výpekom.
- 2
Kyslú kapustu scedíme a vložíme do cibuľovo–karamelového základu. Podlievame zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Na masle restujeme väčšie kúsky jablka a slivky. Krátko podusíme a pred dokončením kapusty zamiešame a ochutíme soľou a korením.
- 3
Zo zemiakov, žĺtka, krupice a soli si vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vytvarujeme a obalíme v strúhanke zmiešanej so sezamom. Takto pripravené krokety vyprážame v oleji na 150 o C dozlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu