Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste
Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
| 4 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1/4 KL |
|
| 300 ml |
|
| 100 g |
|
| 300 g (mrkva, petržlen) |
|
| 3 ks |
|
| 10 g |
|
| Kapusta: | |
| 800 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 60 g |
|
| 2 ks |
|
| 70 g |
|
| 10 g |
|
| Krokety: | |
| 300 g |
|
| 2 ks |
|
| 10 g |
|
| 20 g |
|
| 500 ml |
|
| 300 g |
|
Postup
-
1
Zajačie stehná umyjeme, očistíme, namarinujeme v marináde zo soli, korenia, vína, cibule, bobkových listov, nového korenia, koreňovej zeleniny. Necháme marinovať 24 hodín. Takto marinované mäso pomaly pečieme na 150 o C približne 2–2,5 hodiny. Počas pečenia zajaca podlievame a ku koncu polievame výpekom.
- 2
Kyslú kapustu scedíme a vložíme do cibuľovo–karamelového základu. Podlievame zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Na masle restujeme väčšie kúsky jablka a slivky. Krátko podusíme a pred dokončením kapusty zamiešame a ochutíme soľou a korením.
- 3
Zo zemiakov, žĺtka, krupice a soli si vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vytvarujeme a obalíme v strúhanke zmiešanej so sezamom. Takto pripravené krokety vyprážame v oleji na 150 o C dozlata.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu