Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste

Daniel Brida
šéfkuchár hotela Impozant vo Valčianskej doline, 5. februára 2012
Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

4 ks
1 PL
1/4 KL
300 ml
100 g
300 g (mrkva, petržlen)
3 ks
10 g
Kapusta:
800 g
100 g
100 g
60 g
2 ks
70 g
10 g
Krokety:
300 g
2 ks
10 g
20 g
500 ml
300 g




Postup

  1. 1

    Zajačie stehná umyjeme, očistíme, namarinujeme v marináde zo soli, korenia, vína, cibule, bobkových listov, nového korenia, koreňovej zeleniny. Necháme marinovať 24 hodín. Takto marinované mäso pomaly pečieme na 150 o C približne 2–2,5 hodiny. Počas pečenia zajaca podlievame a ku koncu polievame výpekom.

  2. 2

    Kyslú kapustu scedíme a vložíme do cibuľovo–karamelového základu. Podlievame zeleninovým vývarom a dusíme domäkka. Na masle restujeme väčšie kúsky jablka a slivky. Krátko podusíme a pred dokončením kapusty zamiešame a ochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Zo zemiakov, žĺtka, krupice a soli si vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vytvarujeme a obalíme v strúhanke zmiešanej so sezamom. Takto pripravené krokety vyprážame v oleji na 150 o C dozlata.

Diskusia k receptu

marcy
moje chute,pekávame zajačie mäsko s trochou bravč.pliecka i pekným bôčikom,kvôli chuti sosíku
jamarlen
všetko v recepte dobručké, ale tie kroketky - tie ma dostali! hoci sme už dávno nič nevyprážali, pre krásu to možno niekedy urobíme....
marta23
V rozpise surovín na krokety vypadli zemiaky, asi varené v šupke. Aké množstvo zemiakov treba na 300 g krupice? Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia