Zajac na slivkách so zemiakovou roládou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
110 minút na 165 °C |
Postup- Stehná umyjeme a osušíme, koreňovú zeleninu očistíme
a nakrájame na kocky. Sušené slivky namočíme do rumu.
V kastróle zohrejeme olej, opečieme osolené a okorenené
mäso. Mäso vyberieme a opečieme zeleninu. Pridáme koreniny,
tymian, slivkový lekvár a víno. Necháme vyvariť a podlejeme
horúcim vývarom.
- Mäso vrátime späť a dusíme asi hodinu a pol domäkka.
Hotové mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme, prepasírujeme
a necháme ešte raz prevariť so sušenými slivkami
nakrájanými na kocky.
- Na roládu uvaríme zemiaky v šupke. Očistíme ich
a nastrúhame. Pridáme k nim múku, žĺtky, soľ, muškátový
oriešok a premiešame. Slaninu nakrájame na tenké plátky.
Poukladáme ju vedľa seba na potravinovú fóliu. Na slaninu
nanesieme zemiakovú zmes a za pomoci fólie zvinieme.
Roládu prenesieme na pekáč vystlaný papierom na pečenie.
V rozohriatej rúre pečieme 25 minút pri 165 °C.
|