Zajac na slivkách so zemiakovou roládou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
110 minút
na 165 °C

Postup

  1. Stehná umyjeme a osušíme, koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Sušené slivky namočíme do rumu. V kastróle zohrejeme olej, opečieme osolené a okorenené mäso. Mäso vyberieme a opečieme zeleninu. Pridáme koreniny, tymian, slivkový lekvár a víno. Necháme vyvariť a podlejeme horúcim vývarom.
  2. Mäso vrátime späť a dusíme asi hodinu a pol domäkka. Hotové mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme, prepasírujeme a necháme ešte raz prevariť so sušenými slivkami nakrájanými na kocky.
  3. Na roládu uvaríme zemiaky v šupke. Očistíme ich a nastrúhame. Pridáme k nim múku, žĺtky, soľ, muškátový oriešok a premiešame. Slaninu nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ju vedľa seba na potravinovú fóliu. Na slaninu nanesieme zemiakovú zmes a za pomoci fólie zvinieme. Roládu prenesieme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. V rozohriatej rúre pečieme 25 minút pri 165 °C.