Záhorácke kysnuté koláčiky
Autor receptu: redakcia
Postup- Masť s cukrom, soľou a žĺtkami
vymiešame do peny.
V troške vlažného mlieka
necháme vykysnúť droždie
a pridáme ho do odváženej
múky.
- Postupne pridávame
vymiešanú zmes, zvyšok
mlieka, vypracujeme
vláčne cesto a necháme ho
vykysnúť. Počas kysnutia
môžeme cesto premiesiť ešte
dva razy, bude vláčnejšie.
- Vykysnuté cesto preložíme
na dosku a rozvaľkáme na
hrúbku asi 1/2 cm. Pokrájame
na štvorce, naplníme tvarohovou
plnkou a vytvarujeme
malé bochníčky. Namáčame
ich hladkou stranou do
vajec rozšľahaných s troškou
mlieka a potom do posýpky.
- Poukladáme ich na vymastený
plech a necháme ešte
pol hodiny kysnúť. Upečieme
v stredne teplej rúre. Ešte
teplé posypeme práškovým
cukrom.
- Tvarohovú plnku
pripravíme tak, že všetky
suroviny (tvaroh, cukor, hrozienka, žĺtky, vanilkový cukor, postrúhaná citrónová kôra) dobre zmiešame.
- Posýpku pripravíme tak, že
zo surovín (hladká múka, tuk, žĺtok, strúhaná citrónová kôra, vanilkový cukor) vypracujeme tuhé
cesto a postrúhame ho na
jemnom strúhadle.
|