Vývar bez bujónu

Autor receptu: lucik159

15 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si umyjeme a vložime do studenej vody.(v žiadnom prípade nie do horucej pretože by všetka chut ostala v mäse a nepustilo by ju do vývaru)
  2. Zeleninu si umyjeme a očistíme.Mrkvu a petržlen na štvrťky.Zeler,kaleráb,cibuľu,zemiak,kel,papriku a cesnak nekrájame.Vložíme do vody s mäsom.
  3. Osolime a pridáme celé čierne korenie.Varíme na najmenšom plameni asi dve až dve a pol hodiny. Počas varenia malým sitkom alebo lyžičkou vyberáme penu ktorá sa tvorí.
  4. Polievku precedíme cez husté sitko.Dáme na plameň poďla potreby pridáme vegetu.Chvílku povaríme a naspäť hodíme zeleninu a nakrájane mäso. K tomúto vývaru sú výborne domáce slíže alebo melence :) Dobrú chuť :)