Vyprážaná zelenina

Vyprážaný karfiol a kaleráb

Autor receptu: jany1976

Vysmážaný karfiol aj kaleráb je super bezmäsité jedlo - super zeleninka.😋

4-5
porcie
20 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol a kaleráb nakrájame na menšie kúsky a povaríme v osolenej vode okolo 5-7 minút do polomäkka.
  2. Necháme vychladnúť.
  3. V miske rozšľaháme vajcia, mlieko a soľ.
  4. Karfiol a kaleráb obalíme v múke, namočíme do vajíčka s mliekom a na záver obalíme v strúhanke.
  5. Vysmažíme na masti alebo oleji.
  6. Zemiaky upečieme v rúre alebo na panvici do chrumkava.
  7. Vysmážaný karfiol a kaleráb podávame najčastejšie s opečenými zemiakmi (hranolkami) a tatárskou omáčkou.
  8. Dobrú chuť.😋