Vyprážaná zelenina
Vyprážaný karfiol a kaleráb
Autor receptu: jany1976
Vysmážaný karfiol aj kaleráb je
super bezmäsité jedlo - super
zeleninka.😋
4-5 porcie |
20 minút príprava |
30-45 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol a kaleráb nakrájame na menšie kúsky a povaríme v osolenej vode okolo 5-7 minút do polomäkka.
- Necháme vychladnúť.
- V miske rozšľaháme vajcia, mlieko a soľ.
- Karfiol a kaleráb obalíme v múke, namočíme do vajíčka s mliekom a na záver obalíme v strúhanke.
- Vysmažíme na masti alebo oleji.
- Zemiaky upečieme v rúre alebo na panvici do chrumkava.
- Vysmážaný karfiol a kaleráb podávame najčastejšie s opečenými zemiakmi (hranolkami) a tatárskou omáčkou.
- Dobrú chuť.😋