Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom s cibuľou
Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
Suroviny
6 filiet alebo podkovičiek (po 200 g) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(na vyprážanie) |
|
|
|
Šalát: | |
1,5 kg |
|
2-3 ks stredne veľká |
|
3-4 PL (alebo podľa chuti) |
|
3 PL (alebo podľa chuti) |
|
2-3 PL (alebo podľa chuti) |
|
300–400 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(na ozdobenie) |
|
Postup
-
1
Kapra naložíme na 2–3 hodiny do mlieka a dáme do chladu.
- 2
V hrnci so slanou vodou uvaríme zemiaky v šupke do mäkka. Po uvarení vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky, kocky alebo hranolčeky. Dáme do misy.
- 3
Zálievku pripravíme z vody, korenín, octu, cukru, zo soli, z horčice. Necháme zovrieť a povaríme na miernom ohni asi 5–6 minút. Zálievka by mala byť kyslejšia. Nakoniec pridáme nakrájanú cibuľu a povaríme 1–2 minúty. Horúcou zálievkou prelejeme zemiaky v miske a dobre premiešame. Dochutíme podľa potreby a dáme na chladné miesto.
- 4
Kapra vyberieme z mlieka, opláchneme vodou, osušíme, osolíme, obalíme v múke, vo vajci a v strúhanke a vyprážame na panvici v horúcom oleji.
Tiež vyprážaný kapor:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu