Vyprážaný kapor
Vyprážaný kapor

Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom s cibuľou

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 24. decembra 2021
Vyprážaný kapor so zemiakovým šalátom s cibuľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií

Suroviny

6 filiet alebo podkovičiek (po 200 g)
 (na vyprážanie)
Šalát:
1,5 kg
2-3 ks stredne veľká
3-4 PL (alebo podľa chuti)
3 PL (alebo podľa chuti)
2-3 PL (alebo podľa chuti)
300–400 ml
 (na ozdobenie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapra naložíme na 2–3 hodiny do mlieka a dáme do chladu.

  2. 2

    V hrnci so slanou vodou uvaríme zemiaky v šupke do mäkka. Po uvarení vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky, kocky alebo hranolčeky. Dáme do misy.

  3. 3

    Zálievku pripravíme z vody, korenín, octu, cukru, zo soli, z horčice. Necháme zovrieť a povaríme na miernom ohni asi 5–6 minút. Zálievka by mala byť kyslejšia. Nakoniec pridáme nakrájanú cibuľu a povaríme 1–2 minúty. Horúcou zálievkou prelejeme zemiaky v miske a dobre premiešame. Dochutíme podľa potreby a dáme na chladné miesto.

  4. 4

    Kapra vyberieme z mlieka, opláchneme vodou, osušíme, osolíme, obalíme v múke, vo vajci a v strúhanke a vyprážame na panvici v horúcom oleji.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha



Tipy na články