Churros
Vyprážané tyčinky churros obalené v lieskových orieškoch
Autor receptu: redakcia
Tradične sa churros podávajú s čokoládovou omáčkou, do ktorej sa namáčajú. My sme vytvorili chrumkavé kúsky obalené v orieškoch, ktoré tak trochu pripomínajú náš obľúbený trdelník.
Postup
- Do hrnca dáme mlieko, vodu, maslo, cukor a štipku soli a necháme zovrieť. Hneď prisypeme naraz všetku múku a miešame, kým sa nevytvorí z hmoty guľa cesta. Tú miešame (odpaľujeme)
v hrnci, kým nevznikne na dne biely povlak. Cesto odstavíme a preložíme do misy. Premiešavame a necháme asi 3 minúty chladnúť.
- Vajcia rozbijeme do misky a rozšľaháme. Na dvakrát dôkladne zašľaháme do cesta. Pripravené cesto preložíme do cukrárskeho vrecka so širokou ozdobnou špičkou.
- V hrnci alebo panvici rozohrejeme olej, dôležité je mať vyššiu vrstvu. Do oleja striekame asi 10 cm dlhé tyčinky, ktoré si odstrihávame alebo odkrajujeme od zdobiaceho vrecka. Tyčinky vypražíme dozlatista a vyberieme na papierový obrúsok.
- Vanilkový cukor a mleté lieskové oriešky premiešame. Každú vypraženú tyčinku dôkladne obalíme v orieškovej zmesi a môžeme hneď podávať.