Churros

Vyprážané tyčinky churros obalené v lieskových orieškoch

Autor receptu: redakcia

Tradične sa churros podávajú s čokoládovou omáčkou, do ktorej sa namáčajú. My sme vytvorili chrumkavé kúsky obalené v orieškoch, ktoré tak trochu pripomínajú náš obľúbený trdelník.

50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme mlieko, vodu, maslo, cukor a štipku soli a necháme zovrieť. Hneď prisypeme naraz všetku múku a miešame, kým sa nevytvorí z hmoty guľa cesta. Tú miešame (odpaľujeme) v hrnci, kým nevznikne na dne biely povlak. Cesto odstavíme a preložíme do misy. Premiešavame a necháme asi 3 minúty chladnúť.
  2. Vajcia rozbijeme do misky a rozšľaháme. Na dvakrát dôkladne zašľaháme do cesta. Pripravené cesto preložíme do cukrárskeho vrecka so širokou ozdobnou špičkou.
  3. V hrnci alebo panvici rozohrejeme olej, dôležité je mať vyššiu vrstvu. Do oleja striekame asi 10 cm dlhé tyčinky, ktoré si odstrihávame alebo odkrajujeme od zdobiaceho vrecka. Tyčinky vypražíme dozlatista a vyberieme na papierový obrúsok.
  4. Vanilkový cukor a mleté lieskové oriešky premiešame. Každú vypraženú tyčinku dôkladne obalíme v orieškovej zmesi a môžeme hneď podávať.