Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Tekvicova sezona pokracuje dalej.

6-8
porcií
25 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tak toto je acorn, ktory som ja pouzil.
  2. A takto som ju ocistil a nakrajal na mesiaciky. Snazil som sa ju nakrajat na jednotnu jedno-centrimetrovu hrubku.
  3. V miske som si zmiesal struhanku, nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat, roztlaceny cesnak, nastruhanu citronovu koru, pomletu rimsku rascu sol a korenie. Dobre som premiesal a dal na tanier v ktorom budem obalovat tekvicu.
  4. Zapol som ruru na 200 stupnov. Dal som na tanier celozrnnu muku, na druhy rozslahane vajcia a na tretom som uz mal struhanku. Klasicky obalim, muka, vajce a struhanka. Struhanku trosku popritlacal na tekvicu, aby lepsie drzala. Potom som ich ukladal na plech vystlaty papierom. Dal som do rury piect. Piekol som asi 15-20 minut vybral a otocil,a dal na dalsich 15 minut, alebo pokial nie je tekvica primerane makka.
  5. Medzitym v miske zmiesal som vsetky suroviny uvedene v surovinach na pripravu tahini dippu..
  6. Upecenu tekvicu podavam s tahini dippom.