Vyprážaná tekvica s tahini dipom (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Tekvicova sezona pokracuje dalej.
6-8 porcií |
25 minút príprava |
30-40 minút na 200 °C |
Postup
- Tak toto je acorn, ktory som ja pouzil.
- A takto som ju ocistil a nakrajal na mesiaciky. Snazil som sa ju nakrajat na jednotnu jedno-centrimetrovu hrubku.
- V miske som si zmiesal struhanku, nadrobno nasekanu petrzlenovu vnat, roztlaceny cesnak, nastruhanu citronovu koru, pomletu rimsku rascu sol a korenie. Dobre som premiesal a dal na tanier v ktorom budem obalovat tekvicu.
- Zapol som ruru na 200 stupnov. Dal som na tanier celozrnnu muku, na druhy rozslahane vajcia a na tretom som uz mal struhanku. Klasicky obalim, muka, vajce a struhanka. Struhanku trosku popritlacal na tekvicu, aby lepsie drzala. Potom som ich ukladal na plech vystlaty papierom. Dal som do rury piect. Piekol som asi 15-20 minut vybral a otocil,a dal na dalsich 15 minut, alebo pokial nie je tekvica primerane makka.
- Medzitym v miske zmiesal som vsetky suroviny uvedene v surovinach na pripravu tahini dippu..
- Upecenu tekvicu podavam s tahini dippom.