Vyprážaná kuracina na jarnej zelenine
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Kurence očistíme a umyjeme.
Naporciujeme na menšie kusy
(8–10 ks), osolíme a obalíme
v klasickom trojobale (hladká
múka, vajcia, strúhanka). Vyprážame
v čerstvom oleji. Do oleja
nedávame veľa kúskov naraz.
Keď už sa mäso vypráža, tak
z teploty trochu uberieme a ďalej
smažíme pod pokrievkou.
- Uhorkový šalát so smotanou:
Na uhorkový šalát so smotanou
nepotrebujeme vodu. Do
smotany pridáme cukor, čerstvo
mleté čierne korenie, ocot
a pretlačený cesnak. Dresing je
hotový. Uhorky olúpeme, nastrúhame
na tenké kolieska, pridáme
na tenko nakrájanú jarnú cibuľku
a osolíme. Necháme odpočinúť
a potom vytlačíme prebytočnú
slanú vodu. Uhorky s cibuľkou
premiešame s dresingom a odložíme
na pár hodín do chladničky.
- Jarná zelenina: Mladú zeleninu,
na kocky nakrájaný kaleráb
a zeler, a cícer uvaríme. Petržlenovú
vňať podusíme na masle,
pridáme zeleninu a podávame
k vyprážanému kurčaťu a šalátu.
|