Vyprážaná kuracina na jarnej zelenine

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kurence očistíme a umyjeme. Naporciujeme na menšie kusy (8–10 ks), osolíme a obalíme v klasickom trojobale (hladká múka, vajcia, strúhanka). Vyprážame v čerstvom oleji. Do oleja nedávame veľa kúskov naraz. Keď už sa mäso vypráža, tak z teploty trochu uberieme a ďalej smažíme pod pokrievkou.
  2. Uhorkový šalát so smotanou: Na uhorkový šalát so smotanou nepotrebujeme vodu. Do smotany pridáme cukor, čerstvo mleté čierne korenie, ocot a pretlačený cesnak. Dresing je hotový. Uhorky olúpeme, nastrúhame na tenké kolieska, pridáme na tenko nakrájanú jarnú cibuľku a osolíme. Necháme odpočinúť a potom vytlačíme prebytočnú slanú vodu. Uhorky s cibuľkou premiešame s dresingom a odložíme na pár hodín do chladničky.
  3. Jarná zelenina: Mladú zeleninu, na kocky nakrájaný kaleráb a zeler, a cícer uvaríme. Petržlenovú vňať podusíme na masle, pridáme zeleninu a podávame k vyprážanému kurčaťu a šalátu.