Vyprážaná bravčová pečeň fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 17. februára 2011
Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept)
Foto: dorisa

Veľmi dávno sme nemali vyprážanú pečeň.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
 na vyprážanie- všetko podla potreby




Postup

  1. 1

    Pripravíme asi suroviny. Pečeň umyjeme a nakrájame na plátky.

    Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si trojobal. Hladku múku som osolila, vajce nie. Potom jednotlivé plátky pečene obaľujeme.

    Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Obalené kusky dáme vyprážať na rozpálený olej.

    Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypražená pečeň je urobená.

    Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V kastróli urobíme klasicky ryžu.

    Vyprážaná bravčová pečeň (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

1956
Práve sa chystám robiť v sobotu na obed vyprážanú pečienku, ale nie bravčovú, ale morčaciu. Je výborná a lahodná.
dajanca
Tiež som už dáááávno nejedla....moja obľúbená je restovaná, ale treba aj zmenu...vďaka za typ
zdezda
Aj my máme radi takúto pečeň, no keď ju nakrájam, tak ju nasolím a okorením, dám na pol až 1hod. do chladu a až potom obaľujem a smažím. Je výborná, nabopná a vôbec nestvrdne. Takto to robím, aj s inými druhmi pečene, aj keď ju idem dusiť, či restovať, skúste :-)
milamila
V našej rodine je vyprážaná pečienka veľmi obľúbená a mám pre Vás jednu radu, ja pečienku nakrájam a každý plátok poprepichujem vidličkou na viacerých miestach a nechám odležať asi hodinku v oleji. Pečienku po odležaní vyberiem, nechám stiecť, obalím, po vypražení je oveľa šťavňatejšia a chutnejšia.
marta23
Mám tiež dobrú rad-pečeň necháme pre pečením odležať v mlieku, bude lahodná a mäkká
duschko
Moja najoblubenejsia pecienka: bravcovu pecen nakrajam na 5 mm platky, z oboch stran okorenim MCK, potriem horcicou a na horucom oleji restujem, kym sa nezatiahne cca minutu z kazdej strany. Podavam s chlebom, alebo hranocekami a kyslou uhorkou. Podla mna je to najrychlejsie urobena pecen a podla mna aj najchutnejsia..
sovka62
A prečo som ja toto nevarila už hádam dvadsať rokov? Celkom som na vyprážanú pečeň zabudla, ale ak zajtra nejakú peknú dostanem kúpiť, bude k obedu. Ale najprv ju osolím a nechám odležať, ako radí Zdezda, už to sem raz písala, ja som sa chystala vyskúšať a potom som opäť zabudla.
dorisa
@sovka62 , ved ja tiež!!!!!!!!!!!!!!! Minule som bola kupovať psom hovädzie srdcia a pozeram- bravčové pečienka, ani nie 2 eurá za kilo. Ale, tak skusim kupit,lebo s priatelom som 7 rokov a br.pečen som pri ňom nevarila, tak som nevedela, či ma rád. A zistila som, že áno, tak nám do jedálneho lístka pribudla aj bravčová pečeň.
bozulka
Aj naše obľúbené jedlo okrem mladšieho syna/on vnútornosti nekonzumuje/Ja som dávala do mierne osoleného a okoreneného mlieka,ale radšej som mala hovädziu /mladú/nieje hrudková ako bravčová pečienka,len treba stiahnuť blanu a potom nemá páru.Dá sa restovať,smažiť a knedlíčky sú tiež mňamkové.
sovka62
@bozulka , ja som vždy dávala prednosť hovädzej, podľa mňa má lepšiu chuť, bravčová je vždy trošku horkastá. Ale už som ju v ocbode nevidela ani nepamätám, aj dnes sme mali bravčovú.
sovka62
@dorisa , pred chvíľou sme dojedli obed a ešte raz ďakujem, že si mi toto jedlo pripomenula. Tak ako som včera napísala, skúsila som postup podľa Zdezdy, takže som ju asi jeden a pol hodiny pred spracovaním pokrájala a osolila. Pri vyprážaní sa vôbec nescvrkla, dokonca plátky trochu narástli do výšky a po vypražení boli mäkkučké. Takže od dnes už len takto a odporúčam aj vám.
tinca
@dorisa skús cca 1 hod. marinovať v kvalitnom červenom víne, potom postupuj ako radí@zdezda , nemá to chybu. Ja mám najradšej morčaciu alebo zajačiu, obe sú fajnové, lebo hovädzej niet a bravčovú nemusím ako @sovka.
bejda7
Mňam,mne chutí asi všetko čo je vyprážané:))
yana
A viete, co moje deti hovoria na bifteky z pravej svieckovice? " To je to maso, co chuti ako pecienka?" Cenovo neporovnatelne, chutovo rovnake.
momocka
Aj dnes robím pečienku vyprazenu !! namiiii :)))
babina28
Doriska ďakujem za recept,už som ju dávno nerobila pekne nafotené
myalab
Mnnam som rada, ze som vygooglila tento receptik, zajtra idem na to :) Vela komentarov ma zaujalo. Vdaka
dorisa
@myalab , ďakujem za komentár...aj mne si teraz pripomenula toto jedlo...ďakujem
modrykamen
Aj ja som to dávno nerobil. Nuž asi na toto je dobrá VARECHA, pripomenúť si staré jedlá. A pritom sú lacné a veľmi chutné.
dorisa
@modrykamen , veru... taka dobrota a zabudli sme na ňu....aj mne si teraz pripomenul, mňam. Ďakujem za komentár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia