Vyprážaná bravčová krkovička
Vyprážaná bravčová krkovička

Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. decembra 2019

Tentoraz som vyskúšala pripraviť rezne bez vajec a bez múky.

8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
Nálev:
100 ml
100 ml
1 ks
2 strúčiky
Okrem toho:
50 g strúhaný
z 3 rožkov (domáca)
štipka
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku som nakrájala na rezne, pripravila som si nálev. Do misy som dala víno, olej, cibuľu nakrájanú na mesiačiky a cesnak nakrájaný, pridala som bobkový list a všetko som dobre premiešala. Mäso som vložila, viackrát pootáčala v náleve a uložila do chladničky na 2 dni. Počas dvoch dní som ho viackrát poprevracala v náleve.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastrúhala som syr, nie všetko, lebo podľa potreby si vždy dostrúham a neposypem ho úplne, len čiastočne.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Strúhanku som si pripravila zo sušených rohlíkov.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso je mokré, netreba ho žmýkať, také mokré ho posypem z oboch strán syrom, trošička posypem soľou, ale syr je slaný, ak aj neosolíme, nič sa nestane.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom obalím v strúhanke

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je všetko obalené, môžeme vyprážať.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dala som roztopiť masť.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do horúcej masti som vložila rezeň.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z jednej strany som ho piekla pod pokrievkou...

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...potom som ho obrátila a dopiekla do chrumkava.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Všetky hotové.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávala som so zemiakovým šalátom a s citrónom. Prajem vám dobrú chuť.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@izabella929
vyborne masko, robievam nieco podobne, len z ineho druhu masa, som s tymto receptom velmi spokojna, vyskusam aj tvoju verziu,
mam prosbu, mohla by si pridat, prosim ta, recept na domace rozky, neviem, z coho ich pecies, ake suroviny pouzivas, lebo pises, ze - tentoraz som vyskúšala pripraviť rezne bez vajec a bez múky ,
ale maso je obalovane v struhanke z domacich rozkov, ktore by mali byt podla mna pecene aj z muky, takze v struhanke je muka,
dakujem a zelam ti prijemne koncorocne dni ☺

Pridaj komentár k receptu: