Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak fotorecept
Foto: izabella929
Tentoraz som vyskúšala pripraviť rezne bez vajec a bez múky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
Nálev: | |
100 ml |
|
100 ml |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
Okrem toho: | |
50 g strúhaný |
|
z 3 rožkov (domáca) |
|
štipka |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku som nakrájala na rezne, pripravila som si nálev. Do misy som dala víno, olej, cibuľu nakrájanú na mesiačiky a cesnak nakrájaný, pridala som bobkový list a všetko som dobre premiešala. Mäso som vložila, viackrát pootáčala v náleve a uložila do chladničky na 2 dni. Počas dvoch dní som ho viackrát poprevracala v náleve.
-
2
Nastrúhala som syr, nie všetko, lebo podľa potreby si vždy dostrúham a neposypem ho úplne, len čiastočne.
-
3
Strúhanku som si pripravila zo sušených rohlíkov.
-
4
Mäso je mokré, netreba ho žmýkať, také mokré ho posypem z oboch strán syrom, trošička posypem soľou, ale syr je slaný, ak aj neosolíme, nič sa nestane.
-
5
Potom obalím v strúhanke
-
6
Keď je všetko obalené, môžeme vyprážať.
-
7
Dala som roztopiť masť.
-
8
Do horúcej masti som vložila rezeň.
-
9
Z jednej strany som ho piekla pod pokrievkou...
-
10
...potom som ho obrátila a dopiekla do chrumkava.
-
11
Všetky hotové.
-
12
Podávala som so zemiakovým šalátom a s citrónom. Prajem vám dobrú chuť.
Ďakujem pekne za komentár,,
vyborne masko, robievam nieco podobne, len z ineho druhu masa, som s tymto receptom velmi spokojna, vyskusam aj tvoju verziu,
mam prosbu, mohla by si pridat, prosim ta, recept na domace rozky, neviem, z coho ich pecies, ake suroviny pouzivas, lebo pises, ze - tentoraz som vyskúšala pripraviť rezne bez vajec a bez múky ,
ale maso je obalovane v struhanke z domacich rozkov, ktore by mali byt podla mna pecene aj z muky, takze v struhanke je muka,
dakujem a zelam ti prijemne koncorocne dni ☺