Vyprážaná bravčová krkovička

Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tentoraz som vyskúšala pripraviť rezne bez vajec a bez múky.

8
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú krkovičku som nakrájala na rezne, pripravila som si nálev. Do misy som dala víno, olej, cibuľu nakrájanú na mesiačiky a cesnak nakrájaný, pridala som bobkový list a všetko som dobre premiešala. Mäso som vložila, viackrát pootáčala v náleve a uložila do chladničky na 2 dni. Počas dvoch dní som ho viackrát poprevracala v náleve.
  2. Nastrúhala som syr, nie všetko, lebo podľa potreby si vždy dostrúham a neposypem ho úplne, len čiastočne.
  3. Strúhanku som si pripravila zo sušených rohlíkov.
  4. Mäso je mokré, netreba ho žmýkať, také mokré ho posypem z oboch strán syrom, trošička posypem soľou, ale syr je slaný, ak aj neosolíme, nič sa nestane.
  5. Potom obalím v strúhanke
  6. Keď je všetko obalené, môžeme vyprážať.
  7. Dala som roztopiť masť.
  8. Do horúcej masti som vložila rezeň.
  9. Z jednej strany som ho piekla pod pokrievkou...
  10. ...potom som ho obrátila a dopiekla do chrumkava.
  11. Všetky hotové.
  12. Podávala som so zemiakovým šalátom a s citrónom. Prajem vám dobrú chuť.