Vyprážaná bravčová krkovička
Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Tentoraz som vyskúšala pripraviť rezne bez vajec a bez múky.
8 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčovú krkovičku som nakrájala na rezne, pripravila som si nálev. Do misy som dala víno, olej, cibuľu nakrájanú na mesiačiky a cesnak nakrájaný, pridala som bobkový list a všetko som dobre premiešala. Mäso som vložila, viackrát pootáčala v náleve a uložila do chladničky na 2 dni. Počas dvoch dní som ho viackrát poprevracala v náleve.
- Nastrúhala som syr, nie všetko, lebo podľa potreby si vždy dostrúham a neposypem ho úplne, len čiastočne.
- Strúhanku som si pripravila zo sušených rohlíkov.
- Mäso je mokré, netreba ho žmýkať, také mokré ho posypem z oboch strán syrom, trošička posypem soľou, ale syr je slaný, ak aj neosolíme, nič sa nestane.
- Potom obalím v strúhanke
- Keď je všetko obalené, môžeme vyprážať.
- Dala som roztopiť masť.
- Do horúcej masti som vložila rezeň.
- Z jednej strany som ho piekla pod pokrievkou...
- ...potom som ho obrátila a dopiekla do chrumkava.
- Všetky hotové.
- Podávala som so zemiakovým šalátom a s citrónom.
Prajem vám dobrú chuť.