Vykostené plnené stehná s ryžou a kroketami fotorecept
Foto: ivka152
Toto jedlo vzniklo čisto náhodne.Večer som z mrazáku vybrala stehná,ktoré som mala v pláne len tak ugrilovať k ryži.Ráno som sa však rozhodla,že trocha Zobraziť celý popisToto jedlo vzniklo čisto náhodne.Večer som z mrazáku vybrala stehná,ktoré som mala v pláne len tak ugrilovať k ryži.Ráno som sa však rozhodla,že trocha zaexperimentujem,tak som nakukla čo mám v chladničke a vzniklo toto :-D Inak aj rezne sú oveľa chutnejšie zo stehien,teda aspoň pre nás :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
125 g |
|
|
|
|
|
sušený |
|
|
|
1 ks |
|
140 g |
|
|
|
|
|
Ďaľšie suroviny: | |
2 hrnčeky |
|
|
|
Zemiakové krokety: | |
3 ks menšie |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Stehná zbavíme kože a kostí.Jemne ich naklepeme,z jednej strany ich posypeme sušeným cesnakom a z druhej korením na kurča.Necháme asi hodinu postáť (nemusíme).
-
2
Potom ich potrieme horčicou...
-
3
...položíme plátok šunky,syr a mozzarellu.
-
4
Mäsko zvinieme,zopneme ihlicamy alebo špáradlamy a sprudka ich opražíme z oboch strán na troche oleja.
-
5
Mäso vyberieme a do výpeku dáme opražiť nadrobno nakrájanú cibuľku.
-
6
Stehná vložíme naspäť k cibuľke,pridáme pretlak a podlejeme vodou tak,aby bolo mäsko zaliate.Prikrijeme a dusíme až kým nieje mäso hotové.
-
7
Potom ho vyberieme,omáčku rozmixujeme a zahustíme múkou rozmiešanou s trochou vody.Necháme prevrieť,ak treba ešte omáčku dochutíme.
-
8
Z mäsa vyberieme ihlice(špáradlá) a vložíme ho späť do omáčky,trocha povaríme a vypneme.
-
9
Ja som ich podávala s ryžou,ktorú som opražila na troche oleja,podliala vodou,pridala som vegetu,nechala zovrieť a vypla.Necháme ryžu zakrytú dôjsť.
-
10
...a krutónmy.Zemiaky som nakrájala na kocky,osolila a uvarila domäkka.Popučila som ich a nechala vychladnúť.
-
11
Po vychladnutí som k nim pridala 1 žltko a asi 2PL polohrubej múky.
-
12
Poriadne premiešame...
-
13
...a pomúčenými rukamy tvarujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha....
-
14
...a obalíme klasicky v trojobale.
-
15
Vypražíme ich v dostatočnom množstve oleja dozlatista.
-
16
...
-
17
Nesmažila som všetky guľky naraz.Zvyšné zemiaky som odložila do chladničky a neskôr pripravím čerstvé :-) Je to naozaj veľmi chutné a sýte jedlo.Pripravila som k nemu aj šalát z červenej kapusty+všetko čo chladnička dala(paradajka,paprika,šunka,surimi,kukurica a cibuľa).Môžte si ho premiešať s tatárskou omáčkou,bude ešte chutnejší..Tak prajem dobrú chuť ;-)
@eviana
@capko ďakujem vám veľmi pekne,veľmi dobre sa to číta :-) naozaj rada varím a pečiem,je to také moje hobby popri dcérke :-)
*****