Vianočný papcun podľa mamy

vojna - fotkavojna, 9. januára 2013

Moja mama hovorila, že ma dobrú polievku potrebujeme hrniec, vodu a varechu.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
2 ks
3 strúčiky
1 kocky
2 l




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak očistite, nakrájame a dáme na spenené maslo, popražíme do ružova. Potom posypeme hladkou múkou a pražíme do zlatova. Zalejeme vodou dáme bujón a varíme pod pokrievkou. Pridame namočené huby a korenie podľa chuti.

  2. 2

    Z vajca hrubej múky a soli a poprípade vody urobíme tuhé cesto. Necháme ho chvíľu postať. Potom cesto postrúhame na strúhadle. Takéto postrúhané cesto sa na Spiši volá papcun. Postrúhané cesto zavaríme vo vode a dávame do polievky.

Diskusia k receptu

ancicka
Papcún robievam a to na viac spôsobov.No ja ho do kapustnice na vianoce zaváram zvlášť a každý si ho do taniera naloží koľko sa mu ráči.
Na spiši to voláme papcún a niekto to pozná pod názvom "mrvenička."
peliska
Na Zempline še tomu hutori sciranka.Narodzila som še na Spišu a bivam na Zempline.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia