Kapustová polievka

Vianočná kapustnica so zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: vio

Kapustnica je základ slovenskej kuchyne a táto je naozaj výborna.

20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo väčšom hrnci rozpustíme masť a pridáme na kolieska nakrájané klobásky. Cibuľu nakrájame na pásiky a pridáme do hrnca spolu s bobkovými listami. Keď klobása a cibuľa pustia trochu šťavu, pridáme roztlačený a nakrájaný cesnak, chvíľku posmažime a pridáme nakrájané mäso. Keď sa mäso zatiahne, posypeme mletou červenou paprikou a pridáme kvasenú kapustu. Premiešame.
  2. Keď je táto zmes dobre premiešaná, pridáme celé čierne a nové korenie, osolíme a zalejeme 2 litrami vody. Do polievky pridáme hrsť sušených sliviek, udené rebierka, sušene huby, ktoré pred tým môžeme, ale aj nemusíme, nechať zmäknúť vo vlažnej vode. Zakryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni variť aspoň 2 hodiny.
  3. Keď sa kapustnica dovára, v druhom hrnci si v osolenej vode uvaríme na kocky nakrájané zemiaky. Keď je kapustnica hotová, vypneme oheň, vyberieme rebierka, mäsko z nich oberieme a vložíme naspäť do polievky. Pridáme uvarené zemiaky, premiešame a môžeme jesť :)