Viaczrnný kakaový koláč s ovocím a tvarohovo-jogurtovou zálievkou
Tento koláčik som vymyslela ako zdravšiu variantu bublaniny a výsledok naozaj stojí za to. Všetkým nám veľmi chutí, hlavne deťom a to je super. Zobraziť celý popisTento koláčik som vymyslela ako zdravšiu variantu bublaniny a výsledok naozaj stojí za to. Všetkým nám veľmi chutí, hlavne deťom a to je super. Ved nič nepoteší mamu viac ako ked deťom dá niečo zdravé a im to chutí. No nie? :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
1/2 bal. |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť celý |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
podľa chuti 1 hrsť |
|
1 bal. |
|
Zálievka: | |
250 g |
|
375 g |
|
1/2 bal. |
|
4 PL |
|
Okrem toho: | |
cca 3 l rôzne |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
S bielkov s vanilkovým cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Žltky, cukor, kakao, olej, mlieko a vodu vyšľaháme dopenista. Pridáme múku, kypriacy prášok, semienka, mak, oriešky a sneh a opatrne premiešame. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Povrch posypeme ovocím nakrájaným na kúsky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupnov.
- 2
Tvaroh, jogurt a cukor spolu zmiešame, ak treba rozmixujeme ponorným mixérom.
- 3
Hotový koláč hned po vybratí z rúry polejeme varohovo-jogurtovou zálievkou a vložíme naspäť do horúcej vypnutej rúry a necháme v nej vychladnúť. Zálievka nám pekne stuhne.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu