Viaczrnný kakaový koláč s ovocím a tvarohovo-jogurtovou zálievkou

Autor receptu: monika2mamina

Tento koláčik som vymyslela ako zdravšiu variantu bublaniny a výsledok naozaj stojí za to. Všetkým nám veľmi chutí, hlavne deťom a to je super. Ved nič nepoteší mamu viac ako ked deťom dá niečo zdravé a im to chutí. No nie? :-)

30
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. S bielkov s vanilkovým cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Žltky, cukor, kakao, olej, mlieko a vodu vyšľaháme dopenista. Pridáme múku, kypriacy prášok, semienka, mak, oriešky a sneh a opatrne premiešame. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Povrch posypeme ovocím nakrájaným na kúsky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupnov.
  2. Tvaroh, jogurt a cukor spolu zmiešame, ak treba rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Hotový koláč hned po vybratí z rúry polejeme varohovo-jogurtovou zálievkou a vložíme naspäť do horúcej vypnutej rúry a necháme v nej vychladnúť. Zálievka nám pekne stuhne.