Veľkonočný tvarožník (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Niekde sa na Velku noc pripravuje velkonocna hrudka. My sme zvykli podavat na velkonocne ranajky tento tvaroznik.
20 porcií |
25 minút príprava |
4 min. na pare minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si zeleninu ktoru pouzijem. Mrkvu som si nakrajala na tenke rezance, brokolicu som rozdelila na male ruzicky a papriku som nakrajala na male stvorceky. Kukuricu a hrasok som pouzila zmrazeny.
- V hrnci nad parou som si najprv uvarila mrkvu, asi 3minuty.
- Potom som k mrkve pridala brokolicu, hrasok a kukuricu. Varila som este dalsiu minutu. Zelenina ma zostat trochu chrumkava. Papriku som nevarila, ta zostala surova.
- Tvaroh s horcicou som si vyslahala do hladka.
- K tvarohu som pridala sol, korenie, petrzlenovu vnatku a cervenu papriku. Vsetko som znovu premiesala.
- Potom som pridala vychladnutu zeleninu a zase premiesala. 3KL bezfarebnej zelatiny som si rozpustila v 125ml horucej vody. Rozpustenu zelatinu som si schladila a vmiesala som ju do tvarohu.
- Formu na srnci chrbat som si vylozila potravinarskou foliou.
- Vymiesany tvaroh so zeleninou som ulozila do formy a prikryla foliou, ktora precnievala po bokoch.
- Tvaroznik som dala stuhnut do chladnicky. Staci 5-6 hodin, ale najlepsie je ho tam nechat do druheho dna.
- No a toto je zelatina aku som ja pouzila.