Mäsový veniec

Veľkonočný mäsový veniec

Autor receptu: redakcia

8
porcií
50 minút
príprava
45+10 minút
na 180/250 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s troma vajíčkami, so strúhankou, s prelisovaným cesnakom, najemno nakrájanou cibuľou, horčicou, so sladkou paprikou, s rascou a nasekanými bylinkami. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Nakoniec vmiešame na drobné kocky nakrájané párky.
  2. Formu na veniec vymastíme a vyložíme plátkami anglickej slaniny. Na slaninu navrstvíme polovicu mäsovej zmesi a rozložíme olúpané, natvrdo uvarené zvyšné vajíčka.
  3. Vajíčka prekryjeme druhou polovicou mäsovej zmesi a poriadne formou poklepeme. Prikryjeme papierom na pečenie alebo alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút.
  4. Po upečení mäso uvoľníme nožom a vyklopíme na plech na pečenie. Zložíme formu a plech vložíme späť do rúry. Pečieme asi 10 minút pri teplote 250 °C dozlatista. Dozdobíme hráškovými výhonkami.