Vegánska tekvicovo-perníková žemľovka

Autor receptu: fitka3010

Výborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké dobroty s tekvicovým pyré, neváhajte a určite ju vyskúšajte.

8
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Rohlíky alebo bagety natrháme na malé kúsky a uložíme ich do zapekacej misy alebo tortovej formy.
  2. Všetky ostatné ingrediencie spolu poriadne rozmiešame a vylejeme na pripravené pečivo. Takto pripravenú žemľovku necháme 5 minút odstáť a následne ju pečieme 45 minút na 175 stupňoch do zlatista.
  3. Hotovú žemľovku môžete podávať viac menej s hocičím čo máte radi (so šľahačkou, preliatu javorovým sirupom, posypanú orechami, ovocím..) alebo ju servírovať samostatne. Dobrú chuť :)