Vegánska tekvicovo-perníková žemľovka
Autor receptu: fitka3010
Výborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi
sladké dobroty s tekvicovým pyré, neváhajte a určite ju vyskúšajte.
8 porcií |
10 minút príprava |
45 minút na 175 °C |
Postup
- Rohlíky alebo bagety natrháme na malé kúsky a uložíme ich do zapekacej misy alebo tortovej formy.
- Všetky ostatné ingrediencie spolu poriadne rozmiešame a vylejeme na pripravené pečivo. Takto pripravenú žemľovku necháme 5 minút odstáť a následne ju pečieme 45 minút na 175 stupňoch do zlatista.
- Hotovú žemľovku môžete podávať viac menej s hocičím čo máte radi (so šľahačkou, preliatu javorovým sirupom, posypanú orechami, ovocím..) alebo ju servírovať samostatne. Dobrú chuť :)