Ryžová kaša

Vegánska jablková mliečna ryža

Autor receptu: dorenika

Mliečna ryža s vločkami ochutená škoricovými jablkami. Perfektné raňajky.* Recept je na 10 porcií, ktoré sa dajú zamraziť.

10
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vsetky suroviny na mliecnu ryzu dame do vacsieho hrnca, privedieme do varu a potom varime prikryte na nizkej teplote 25-30 minut. Obcas premiesame.
  2. Pokrajame jablka na male kusky, ja ich nesupem, pretoze sa mi nechce a podla mna v tom nie rozdiel, urobte ako myslite, ze je najlepsie. V strednom hrnci roztopime maslo so skoricou. Vmiesame jablka, cukor a 4 polievkove lyzice vody. Prikryjeme a varime na miernej teplote 7-8 minut. V malej miske zmiesame kukuricnu muku a 3 lyzice vody. Pridame k jablkam a varime 1-2 minuty.
  3. Ked je ryza dovarena, vmiesame jablka a je hotovo. Ja nepridavam cukor do ryze vobec, pretoze ju davam nasmu malemu. Ja si pridam med do mojej. Ale ak si robite pre seba, 1/3 hrnceka je tak akurat.