Varený hovädzí jazyk s hnedou omáčkou a chrenom

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 16. mája 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Varený hovädzí jazyk s hnedou omáčkou a chrenomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (môže byť aj údený)
1 ks
80 g
200 ml
200 g čerstvý

Postup prípravy

  1. 1

    Hovädzí jazyk uvaríme vo vode domäkka.

  2. 2

    Do hrnca dáme maslo a nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme ju, primiešame pokrájaný cesnak a hladkú múku, ešte chvíľu pražíme a zalejeme studeným vývarom. Varíme aspoň 20 minút. Omáčku dochutíme soľou a korením a prepasírujeme cez sitko.

  3. 3

    Pokrájaný uvarený hovädzí jazyk vložíme do omáčky a spoločne prehrejeme. Podávame s domácou knedľou a postrúhaným čerstvým chrenom.

ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist