Zapekaná zelenina
Zapekaná zelenina

V bryndzi zapekaná špargľa s hráškovými strukmi

Zoltán Baláž
šéfkuchár reštaurácie Cubes hotela Aston*** v Bratislave, 22. mája 2018
V bryndzi zapekaná špargľa s hráškovými strukmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

400 g (očistená)
120 g (struky)
1 ks
110 g
150 g




Postup

  1. 1

    Blanšírovanú špargľu a hrášok osušíme na kuchynskej utierke. Zo smotany, bryndze, vajíčka a končekov špargle a hrášku vytvoríme zmes na zapekanie. Ak treba, dochutíme soľou.

  2. 2

    Zeleninu uložíme do zapekacej misky a zalejeme zmesou. Gratinujeme pod grilom alebo horným ohrevom v rúre asi 8 minút, kým zmes nechytí zlatú farbu. Podávame so strateným vajíčkom a s varenými zemiačikmi.

Diskusia k receptu