Utopenci fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 12. júla 2016
Utopenci (fotorecept)
Foto: gordonko

...Chcel som ich urobiť už dávnejšie , no konečne na ne došiel rad, receptov Zobraziť celý popis...Chcel som ich urobiť už dávnejšie , no konečne na ne došiel rad, receptov je tu na nich ,,kopa,, a tak som si vybral z každého to čo sa mi pozdávalo a išiel som nato.

45 minút
príprava

Suroviny

2-2,5 kg
1 kg
3 ks
8-10 ks
1/2 bal
300-400 ml
10-12 ks
3-4 ks
1/2 plechovky
3 ks
1-2 KL

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    5 pohárou vody - 3 poháre octa dáme prevariť

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prilejeme pohár piva

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme 10 - 12 guličiek čierného korenia , 3 - 5 nového korenia, 3 bobkové listy, polovičku nakladača ......

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    osolíme a necháme prevrieť

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    cibulu a červenú papriku - kápiu si pokrájame na kolieska a polmesiačiky a premiešame

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    špekáčky si olúpeme nakrojíme z oboch strán a do zárezu dáme cibuli , alebo cesnak

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na dno pohára dáme mix cibule a kápie , nato poukladáme špekáčky a zasa zasypeme mixom cibule + 1 - 2 feferonky a tak až do vrchu pohára ................ použil som zavárané moc to neštípalo , tak doporučujem ich prezezať napoli alebo čerstvé

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    končí sa zasypaním mixu cibule , nato nalejeme vychladnutý nálev

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    navrch nalejeme za lyžicu oleja , pohár uzavrieme a odložíme ho na 10 dní na temné a chladné miesto ...... nedočkavci môžu už na 7 deň koštovať

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    DOBRÚ CHUŤ

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

torticka
Utopence, to je moj zivot. Oj, ale by som si dala. Ty vsetko dobre varis a robis.
tatranka
Tvoj recept sa mi páči a určite ho vyskúšam.Do zálievky som nikdy nedávala pivo a teraz ho veru dám.To pivko môže tu chuť len vylepšiť.Teším sa už na hotový výsledok.
1x wiwi
katarina64
vyskúšam a ja ich zvyknem zasterilizovať a vydržia dlhšie,teda keď nikto nie je doma...
rigov
ja keď robím utopencov tak feferonky ale svoje fakt ostré asi 6ks dávam hneď do vývaru a to nad rezané aby lepšie prešli a sú fakt originál čipoš
1x rigov
rigov
ja keď robím utopencov tak feferonky ale svoje fakt ostré asi 6ks dávam hneď do vývaru a to nad rezané aby lepšie prešli a sú fakt originál čipoš ale robím klasiku bez piva a sú ozaj super....robil som aj z horčicou ale klasika je asi to práve....ták prajem dobru chuť...
heliska
ešte som ich nerobila, ale slinky sa už zbiehajú :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha