Utopenci fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 12. júla 2016
Utopenci (fotorecept)
Foto: gordonko

...Chcel som ich urobiť už dávnejšie , no konečne na ne došiel rad, receptov je tu na nich ,,kopa,, a tak som si vybral z každého to čo sa mi pozdávalo a išiel som nato.

45 minút
príprava

Suroviny

2-2,5 kg
1 kg
3 ks
8-10 ks
1/2 bal
300-400 ml
10-12 ks
3-4 ks
1/2 plechovky
3 ks
1-2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    5 pohárou vody - 3 poháre octa dáme prevariť

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prilejeme pohár piva

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme 10 - 12 guličiek čierného korenia , 3 - 5 nového korenia, 3 bobkové listy, polovičku nakladača ......

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    osolíme a necháme prevrieť

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    cibulu a červenú papriku - kápiu si pokrájame na kolieska a polmesiačiky a premiešame

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    špekáčky si olúpeme nakrojíme z oboch strán a do zárezu dáme cibuli , alebo cesnak

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na dno pohára dáme mix cibule a kápie , nato poukladáme špekáčky a zasa zasypeme mixom cibule + 1 - 2 feferonky a tak až do vrchu pohára ................ použil som zavárané moc to neštípalo , tak doporučujem ich prezezať napoli alebo čerstvé

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    končí sa zasypaním mixu cibule , nato nalejeme vychladnutý nálev

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    navrch nalejeme za lyžicu oleja , pohár uzavrieme a odložíme ho na 10 dní na temné a chladné miesto ...... nedočkavci môžu už na 7 deň koštovať

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    DOBRÚ CHUŤ

    Utopenci (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Tvoj recept sa mi páči a určite ho vyskúšam.Do zálievky som nikdy nedávala pivo a teraz ho veru dám.To pivko môže tu chuť len vylepšiť.Teším sa už na hotový výsledok.
ja keď robím utopencov tak feferonky ale svoje fakt ostré asi 6ks dávam hneď do vývaru a to nad rezané aby lepšie prešli a sú fakt originál čipoš
ja keď robím utopencov tak feferonky ale svoje fakt ostré asi 6ks dávam hneď do vývaru a to nad rezané aby lepšie prešli a sú fakt originál čipoš ale robím klasiku bez piva a sú ozaj super....robil som aj z horčicou ale klasika je asi to práve....ták prajem dobru chuť...

Pridaj komentár k receptu: