Uletence a Slncová kaša (fotorecept)

Autor receptu: jody

Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z prísad na krídla, okrem soli, spravíme marinádu. Cesnak pokrájame na drobno a čerstvé saturejkové lístky tiež.
  2. Krídla dobre ponatierame marinádou a necháme poriadne odležať. Najlepšie do druhého dňa, ale najmenej pol hodinu.
  3. Krídla uložíme na staniolom vystlaný a olejom pokvapkaný plech. Až teraz posolíme. Upečieme do chrumkava, čas závisí od trúby. Občas prelievame vypečenou šťavou.
  4. Väčšie množstvo cibule nasekáme na drobno a poriadne poopekáme v horúcej masti.
  5. Zasypeme lyžicou cukru, necháme skaramelizovať a pridáme ešte trochu kurkumy a keď zapení, vypneme a odstavíme na bok.
  6. Zemiaky nakrájané na malé kúsky varíme úplne do mäkka. Do uvarených zemiakov hneď po scedení vhodíme nasekanú petržlenovú vňať a lístky bazalky. Necháme pod pokrievkou spariť a poriadne premiešame.
  7. Pridáme cibuľovú zmes, pridáme maslo a roztlačíme na kašu.
  8. Podávame preliate kyslou smotanou. Prajem dobrú chuť. :-)