Údené kačacie prsia

Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán. Zaúdime údiacou pištoľou alebo v hrnci s drevenou štiepkou, v ktorom urobíme poschodie s mriežkou alebo plechom s dierami a zakryjeme fóliou, aby dym neunikal. Údime 10–15 minút, mäso pritom položíme na dierovaný plech alebo mriežku.
  2. Šošovicu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme zálievku. Nadrobno nakrájanú šalotku orestujeme na slnečnicovom oleji, podlejeme vínnym octom a zredukujeme na polovicu, vychladíme a scedíme. Tekutinu zmiešame s olivovým olejom, so soľou, s čiernym korením, medom a poriadne zamiešame. Zálievkou dochutíme uvarenú scedenú šošovicu a pridáme nadrobno nasekanú červenú cibuľu a pažítku.
  3. Cukor rozpustíme na karamel, pridáme maliny, pomarančovú šťavu, vodu a povaríme, kým sa maliny nerozvaria. Rozmixujeme a precedíme.