Údené kačacie prsia
Údené kačacie prsia na šošovicovom šaláte
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia opracujeme, nasolíme, okoreníme, pridáme nasekaný tymian a opečieme z oboch strán. Zaúdime údiacou pištoľou alebo v hrnci s drevenou štiepkou, v ktorom urobíme poschodie s mriežkou alebo
plechom s dierami a zakryjeme fóliou, aby dym neunikal. Údime 10–15 minút, mäso pritom položíme na dierovaný plech alebo mriežku.
- Šošovicu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme
zálievku. Nadrobno nakrájanú šalotku orestujeme na slnečnicovom oleji, podlejeme vínnym octom a zredukujeme na polovicu, vychladíme a scedíme. Tekutinu zmiešame s olivovým olejom, so soľou, s čiernym korením, medom
a poriadne zamiešame. Zálievkou dochutíme uvarenú scedenú šošovicu a pridáme nadrobno nasekanú
červenú cibuľu a pažítku.
- Cukor rozpustíme na karamel,
pridáme maliny, pomarančovú šťavu, vodu a povaríme,
kým sa maliny nerozvaria. Rozmixujeme a precedíme.
|