Tyčinky grissini s bylinkami a parmezánom
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. septembra 2020
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. septembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava
príprava
12–15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
50 g |
|
4 vetvičky čerstvý |
|
3 vetvičky čerstvý |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
500 g |
|
10 g sušené |
|
30 ml |
|
260 ml |
|
2 PL (biele a tmavé) |
|
Postup
-
1
Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, droždie, olivový olej a vodu. Dôkladne vypracujeme cesto a necháme zakryté odstáť na teplom mieste cca 30 minút.
- 2
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu a na hrúbku 1 cm. Z takto rozvaľkaného cesta krájame 1 cm široké pásiky, ktoré potrieme vodou a posypeme sezamom. Pásy cesta pred uložením na papier na pečenie skrútime do špirály tak, že uchopíme oba konce prstami a ruky smerujú každá opačným smerom.
- 3
Pečieme v rúre vopred predhriatej na 200 °C cca 12–15 minút do zlatista. Počas pečenia môžeme ešte párkrát potrieť vodou.
Tiež slané tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu