Slané tyčinky
Slané tyčinky

Tyčinky grisiny s bylinkami a parmezánom

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. septembra 2020
Tyčinky grisiny s bylinkami a parmezánom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Voľné chvíle sa nezvyknú spájať len s dobrým jedlom a nápojmi, ale najmä s atmosférou, ktorú vykúzlite pre svojich najbližších. Pri príprave slaných dobrôt nemusíte čakať iba na slnečné lúče a teplé večery, dajú sa pripraviť počas celého roka z najrôznejších sezónnych surovín, v ktorých sa často snúbi tradícia s kulinárskym zážitkom, ktorými uspokojíte nejednu návštevu. Veď predsa jedlo má byť zážitkom nielen pre naše chuťové poháriky.

30 minút
príprava
12–15 minút
na 200 °C

Suroviny

50 g
4 vetvičky čerstvý
3 vetvičky čerstvý
1 KL
2 KL
500 g
10 g sušené
30 ml
260 ml
2 PL (biele a tmavé)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, droždie, olivový olej a vodu. Dôkladne vypracujeme cesto a necháme zakryté odstáť na teplom mieste cca 30 minút.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu a na hrúbku 1 cm. Z takto rozvaľkaného cesta krájame 1 cm široké pásiky, ktoré potrieme vodou a posypeme sezamom. Pásy cesta pred uložením na papier na pečenie skrútime do špirály tak, že uchopíme oba konce prstami a ruky smerujú každá opačným smerom.

  3. 3

    Pečieme v rúre vopred predhriatej na 200 °C cca 12–15 minút do zlatista. Počas pečenia môžeme ešte párkrát potrieť vodou.

Recept je zaradený do kategórií:
Talianska kuchyňa, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre