Tyčinky grisiny s bylinkami a parmezánom
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. septembra 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Voľné chvíle sa nezvyknú spájať len s dobrým jedlom a nápojmi, ale najmä s atmosférou, ktorú vykúzlite pre svojich najbližších. Pri príprave slaných dobrôt nemusíte čakať Zobraziť celý popisVoľné chvíle sa nezvyknú spájať len s dobrým jedlom a nápojmi, ale najmä s atmosférou, ktorú vykúzlite pre svojich najbližších. Pri príprave slaných dobrôt nemusíte čakať iba na slnečné lúče a teplé večery, dajú sa pripraviť počas celého roka z najrôznejších sezónnych surovín, v ktorých sa často snúbi tradícia s kulinárskym zážitkom, ktorými uspokojíte nejednu návštevu. Veď predsa jedlo má byť zážitkom nielen pre naše chuťové poháriky.
príprava
na 200 °C
Suroviny
50 g |
|
4 vetvičky čerstvý |
|
3 vetvičky čerstvý |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
500 g |
|
10 g sušené |
|
30 ml |
|
260 ml |
|
2 PL (biele a tmavé) |
|
Postup
-
1
Parmezán posekáme na malé kúsky. Pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, cukor a soľ. Primiešame múku, droždie, olivový olej a vodu. Dôkladne vypracujeme cesto a necháme zakryté odstáť na teplom mieste cca 30 minút.
- 2
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu a na hrúbku 1 cm. Z takto rozvaľkaného cesta krájame 1 cm široké pásiky, ktoré potrieme vodou a posypeme sezamom. Pásy cesta pred uložením na papier na pečenie skrútime do špirály tak, že uchopíme oba konce prstami a ruky smerujú každá opačným smerom.
- 3
Pečieme v rúre vopred predhriatej na 200 °C cca 12–15 minút do zlatista. Počas pečenia môžeme ešte párkrát potrieť vodou.
Tiež slané tyčinky:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu