Tvarohovo-čučoriedkové rezy bez lepku
Klasické, ale ľahké. Svieže, nie ťažké. Vďaka bezlepkovej múke sú vhodné aj pre tých, čo lepok nemôžu, a aj tak chutia ako „normálne“ Zobraziť celý popisKlasické, ale ľahké. Svieže, nie ťažké. Vďaka bezlepkovej múke sú vhodné aj pre tých, čo lepok nemôžu, a aj tak chutia ako „normálne“ rezy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Kakaové cesto: | |
| 5 ks (veľkosť L) |
|
| 140 g |
|
| 100 g |
|
| 40 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| štipka |
|
| Svetlé cesto: | |
| 4 ks (veľkosť L) |
|
| 90 g |
|
| 80 g |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL |
|
| Čučoriedková vrstva: | |
| 300 g čerstvé |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| Tvarohový krém: | |
| 200 g |
|
| 250 g |
|
| 300 ml |
|
| 40 g |
|
| 2 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 ČL |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 150 g (min. 60 %) |
|
| 40 g |
|
Postup
-
1
Kakaové cesto: Rúru predhrejeme na 180 °C. Plech (30×40 cm) vystelieme papierom na pečenie. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do polotuha, pridáme cukor a vyšľaháme pevný sneh. Po jednom vmiešame žĺtky, potom pridáme olej a vodu. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, preosejeme a ručne vmiešame do zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a pečieme 20–25 minút. Po vychladnutí odstránime papier.
- 2
Svetlé cesto: Bielky vyšľaháme zvlášť, žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme jogurt, potom múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh. Pečieme v rovnakom plechu na 180 °C asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Čučoriedková vrstva: Čučoriedky dáme do kastrólika s cukrom a citrónovou šťavou, krátko povaríme. Rozmiešame škrob v lyžici vody, vlejeme k čučoriedkam a miešame do zhustnutia. Necháme úplne vychladnúť.
- 4
Tvarohový krém: Uvaríme Zlatý klas v mlieku s cukrom a necháme vychladnúť, občas premiešame. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme vanilku a citrónovú kôru. Po lyžiciach vmiešavame vychladnutý puding a nakoniec tvaroh. Šľaháme do nadýchanej konzistencie.
- 5
Na kakaové cesto rovnomerne rozotrieme čučoriedkovú vrstvu. Na ňu natrieme tvarohový krém a zarovnáme. Prikryjeme svetlým cestom a jemne pritlačíme.
- 6
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom, premiešame do hladka. Nalejeme na vrch koláča a necháme v chladničke aspoň 4 hodiny (ideálne cez noc) stuhnúť.
Tiež bezlepkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu