Bezlepkový zákusok
Bezlepkový zákusok

Bezlepkové „ jojo“ fánky zo Salajky videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 20. decembra 2023. Komerčný recept.

Na prvý pohľad pripomínajúce piškóty, „jojo fánky“ alebo okrúhle šišky zo Salajky sú druhom zákusku pôvodne z Maďarska. Je veľmi obľúbený vo vianočnom čase, Zobraziť celý popisNa prvý pohľad pripomínajúce piškóty, „jojo fánky“ alebo okrúhle šišky zo Salajky sú druhom zákusku pôvodne z Maďarska. Je veľmi obľúbený vo vianočnom čase, no pripraviť si ho môžete kedykoľvek počas roka a nebudete ľutovať.

20
porcií
10 minút
na 170-180 °C

Suroviny

Cesto:
240 g
1 ks
100 g
2-3 PL teplé
3-4 PL
1 KL
štipka
Krém:
1 ks
300 ml
70 g
70 g zmäknuté
Na podsypanie:
Na ozdobenie:
50 g




Postup

  1. 1

    Časť cesta si pripravíme deň vopred. Salajku rozmiešame v teplom mlieku. Pridáme bravčovú masť a premiešame, aby sa mať rozpustila.

  2. 2

    Cukor s vajíčkom vyšľaháme mixérom. Pridáme zmes Salajky, mlieka a bravčovej masti a vyšľaháme tak, aby sa všetky ingrediencie prepojili. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odstáť v chladničke do druhého dňa (cca 24 hodín).

  3. 3

    Nasledujúci deň zmiešame Cake mix so štipkou soli a pridáme deň vopred pripravenú zmes. Ručne vyhnetieme cesto. Vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske a vykrajujeme cca 3 - 4 mm hrubé kolieska. Pečieme 10 minút pri teplote 170 -180 °C.

  4. 4

    Pripravíme krém: Cukor a Zlatý krém rozmiešaný v 100 ml mlieka pridáme k zvyšnému mlieku a varíme, pokiaľ sa nevytvorí hustý puding. Vychladnutý puding prešľaháme a postupne pridáme zmäknuté maslo. Znovu vyšľaháme. Upečené kolieska spájame krémom a môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou.

  5. 5

    Dobrý tip: Keď sa cesto pri vykrajovaní rozpadáva, pridáme ešte tekutiny, napríklad mlieko alebo bravčovú masť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia