Tvarohovo bryndzová nátierka s medvedím cesnakom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Milujeme tvarohové a bryndzové nátierky s jarnými bylinkami, práve je tu ich čas. Nátierka
je veľmi jednoduchá, nenáročná, rýchla, ale predovšetkým osviežujúca, taká naozaj jarná a
veľmi chutná. Je doslova žravá, nevedeli sme sa jej nabažiť.
1 dávka porcia |
10 minút príprava |
Postup
- Očistenú mladú jarnú cibuľku som pokrájala na kolieska aj so zelenou časťou.
- Pokrájanú cibuľku som dala do misy.
- Medvedí cesnak som umyla a zbavila stopiek.
- Pokrájala som ho na hrubo...
- pridala k cibuľke.
- Pridala som tvaroh.
- Na radu prišla bryndza, aby neprišlo k nedorozumeniu, táto je liptovská z obchodu, ale z májovej bryndze to je určite najchutnejšie :))))
- Pridala som kyslú smotanu, osolila rozdrobila som tvaroh a bryndzu vidličkou...
- ...a všetko dobre rozmiešala.
- Natierala som na čerstvo upečený domáci chlebík a ozdobila pažítkou.
- Nemám čo dodať, snáď len toľko, že to bola lahôdka, ktorej sme sa nevedeli nabažiť a dojesť, kto môže, nech si túto vynikajúcu nátierku pripraví z májovej bryndze.