Tvarohové gule

Tvarohové gule s dusenými slivkami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z prísad na gule vypracujeme cesto a dáme ho na hodinu do chladničky. Potom z cesta vytvarujeme 12 guľôčok, vložíme ich do vriacej osolenej vody a počkáme, kým nevyplávajú na povrch. Ešte niekoľko minút varíme.
  2. Medzitým rozpustíme na panvici maslo, pridáme strúhanku a kryštálový cukor. Opražíme, dávame pozor, aby sme strúhanku nepripálili. Horúce guľôčky obalíme v zmesi strúhanky a cukru.
  3. Slivky očistíme a nakrájame. Do 60 ml vody pridáme klinčeky, cukor a slivky. Varíme asi 20 minút. Klinčeky vyberieme a pridáme rum. Dve tretiny zmesi prepasírujeme a zmiešame so zvyšnou tretinou. Rozdelíme na taniere a na zmes dáme obalené guľôčky. Ozdobíme pistáciami a cukrom.