Buchty

Tvarohové buchty (fotorecept)

Autor receptu: grejsy

Tieto tvarohové buchty sa dnes rýchlo zjedli. Voňal nimi celý byt. A tie teplé chutili najviac.

10
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si urobím kvások. Droždie rozmrvím, pridám 1 čaj. lyž. kryšt. cukru, trochu múky a asi 1/2 dcl mieka. Nechám nakysnúť. Do veľkej nádoby dám múku, olej , soľ, cukor a pridám kvások a zvyšné mlieko čo mi zostalo.Vypracujem cesto , ktoré nechám pod utierkou nakysnúť asi tak 35 minút.
  2. Potom ho dám na pomúčenú dosku a povykrajujem z neho štvorce, ktoré budem plniť tvarohovou plnkou. Plnka : Tvaroh si ochutím vanilkovým cukrom a kryštálovým toľko koľko je treba, pridám ešte žĺtok. Vymiešam nahladko.
  3. Zatočím do tvaru buchty.
  4. Takto všetky buchty spravíme.
  5. Plech si vymastím tukom a dám do neho buchty, ktoré ešte potriem olejom a nechám ich chvíľku nakysnúť aspoň 10 minút, pokým sa nám trúba vyhreje.
  6. Upečiem do zlatista na 200 stupňov v elektric. trúbe 35 minút a ihneď ich pomastím po vrchu olejom.
  7. Potom ich posypem po vrchu práškovým cukrom.
  8. Ešte teplú som si dala s mliekom:-)
  9. Vyšlo mi z tejto dávky 10 buchiet, ale obrovsky veľkých.
  10. V reze buchta.