Tvarohová torta bez múky
Foto: mirian4
So sezónnymi obmenami robievam túto tortu, niekedy aj na plech podľa počtu hladošov už veľa rokov ♥ Verím, že vám bude chutiť, tak ako Zobraziť celý popisSo sezónnymi obmenami robievam túto tortu, niekedy aj na plech podľa počtu hladošov už veľa rokov ♥ Verím, že vám bude chutiť, tak ako nám :-)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 veľké bal. (pochúťková) |
|
1 bal. (za sudena, Dr.Oetker) |
|
5 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
5 - 6 PL |
|
podľa chuti |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. cukrárenská |
|
|
|
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus, ja som použila štvorcovú formu: 5 žĺtkov vymiešame s 5 PL cukru + 1PL olej + 1 PL voda pridáme sneh vyšľahaný z 5 bielkov, 5-6 PL kakaa a 1/2 prášku do pečiva. Cesto dáme do formy a pečieme na 170 °C cca 10 - 15 minút podľa typu rúry; ja som piekla v teplovzdušnej.
-
2
Krém je veľmi jednoduchý: 1 kg tvarohu jemného + 1 veľká pochúťková kyslá smotana + cukor podľa chuti + 1 vanilkový puding za studena Dr.Oetker = všetko spolu vyšľahať
- 3
Na vychladnutý korpus dáme vrstvu krému, naň som dala čerstvé maliny a čierne ríbezle, opäť krém, ktorý som obložila vykôstkovanými višňami a čiernymi ríbezľami.
- 4
Zalejeme želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale s ovocným sirupom a lejeme polievkovou lyžicou v tenkých vrstvách pomaly na vychladnutú tortu, dáme stuhnúť do chladničky a papáme :-) DOBRÚ CHUŤ ♥
Tiež tvarohová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu