Tvarohová torta

Tvarohová torta bez múky

Autor receptu: mirian4

So sezónnymi obmenami robievam túto tortu, niekedy aj na plech podľa počtu hladošov už veľa rokov ♥ Verím, že vám bude chutiť, tak ako nám :-)

10
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si korpus, ja som použila štvorcovú formu: 5 žĺtkov vymiešame s 5 PL cukru + 1PL olej + 1 PL voda pridáme sneh vyšľahaný z 5 bielkov, 5-6 PL kakaa a 1/2 prášku do pečiva. Cesto dáme do formy a pečieme na 170 °C cca 10 - 15 minút podľa typu rúry; ja som piekla v teplovzdušnej.
  2. Krém je veľmi jednoduchý: 1 kg tvarohu jemného + 1 veľká pochúťková kyslá smotana + cukor podľa chuti + 1 vanilkový puding za studena Dr.Oetker = všetko spolu vyšľahať
  3. Na vychladnutý korpus dáme vrstvu krému, naň som dala čerstvé maliny a čierne ríbezle, opäť krém, ktorý som obložila vykôstkovanými višňami a čiernymi ríbezľami.
  4. Zalejeme želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale s ovocným sirupom a lejeme polievkovou lyžicou v tenkých vrstvách pomaly na vychladnutú tortu, dáme stuhnúť do chladničky a papáme :-) DOBRÚ CHUŤ ♥