Trdelník
Foto: potravinarskavyrobaliana
... škoricový, orechový, kakaový ...
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 ml |
|
3 PL |
|
100 g (alebo bravčová masť) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
mleté |
|
|
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Cukor a droždie dáme do teplého mlieka. Necháme 10 minút postáť.
- 2
Múku, soľ, vajíčka a pripravený kvások z droždia spolu zmiesime. Nakoniec pridáme roztopené (nie horúce) maslo alebo bravčovú masť. Dobre prepracujeme. Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 40 minút.
- 3
Nakysnuté cesto prepracujeme. Vyvaľkáme časť cesta a narežeme na 2 cm pásiky. Pásiky obtáčame na formu na trdelník alebo valček. Pečieme v teplovzdušnej vyhriatej rúre pri teplote 180 °C cca 15 minút.
- 4
Upečený trdelník potrieme roztopeným maslom a obalíme podľa chuti napr. v škoricovom cukre, v kakau atď...
- 5
Ak nemáme potrebné pomôcky na pečenie trdelníka, cesto uložíme na plech a pred samotným pečením potrieme maslom a posypeme podľa chuti napr. škoricovým cukrom.
Tiež trdelník:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nemyslim si, v Prahe ho plnia zmrzlinou a je výborný.