Trdelník

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 26. septembra 2019. Komerčný recept.

... škoricový, orechový, kakaový ...

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml
3 PL
100 g (alebo bravčová masť)
2 ks
1 ks
1/2 KL
Okrem toho:
 mleté
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor a droždie dáme do teplého mlieka. Necháme 10 minút postáť.

  2. 2

    Múku, soľ, vajíčka a pripravený kvások z droždia spolu zmiesime. Nakoniec pridáme roztopené (nie horúce) maslo alebo bravčovú masť. Dobre prepracujeme. Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 40 minút.

  3. 3

    Nakysnuté cesto prepracujeme. Vyvaľkáme časť cesta a narežeme na 2 cm pásiky. Pásiky obtáčame na formu na trdelník alebo valček. Pečieme v teplovzdušnej vyhriatej rúre pri teplote 180 °C cca 15 minút.

  4. 4

    Upečený trdelník potrieme roztopeným maslom a obalíme podľa chuti napr. v škoricovom cukre, v kakau atď...

  5. 5

    Ak nemáme potrebné pomôcky na pečenie trdelníka, cesto uložíme na plech a pred samotným pečením potrieme maslom a posypeme podľa chuti napr. škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: