Trdelník

Trdelník

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

... škoricový, orechový, kakaový ...

Suroviny

Postup

  1. Cukor a droždie dáme do teplého mlieka. Necháme 10 minút postáť.
  2. Múku, soľ, vajíčka a pripravený kvások z droždia spolu zmiesime. Nakoniec pridáme roztopené (nie horúce) maslo alebo bravčovú masť. Dobre prepracujeme. Cesto prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 40 minút.
  3. Nakysnuté cesto prepracujeme. Vyvaľkáme časť cesta a narežeme na 2 cm pásiky. Pásiky obtáčame na formu na trdelník alebo valček. Pečieme v teplovzdušnej vyhriatej rúre pri teplote 180 °C cca 15 minút.
  4. Upečený trdelník potrieme roztopeným maslom a obalíme podľa chuti napr. v škoricovom cukre, v kakau atď...
  5. Ak nemáme potrebné pomôcky na pečenie trdelníka, cesto uložíme na plech a pred samotným pečením potrieme maslom a posypeme podľa chuti napr. škoricovým cukrom.