Tortilla s hydinovo–zeleninovou plnkou

Autor receptu: redakcia

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na pásiky, rovnako aj jednu červenú papriku, žltú papriku, polovicu cibule a všetko sprudka urestujeme. Tesne pred dopečením pridáme nakrájanú čili papričku, polovicu fazule a pretlačený strúčik cesnaku. Dochutíme argentínskou koreniacou zmesou a polovičkou nasekaného koriandra. Zakrútime do tortíl, zasypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť na 10 minút pri 180 °C.
  2. Na olivovom oleji urestujeme trošku cibuľky so strúčikom cesnaku. Podlejeme paradajkami z konzervy, dosolíme a dochutíme štipkou čierneho korenia. Po prevarení rozmixujeme na hladkú omáčku. Kúsok cibule nakrájame najemno, pridáme nakrájané reďkovky a zvyšnú polovicu fazule. Prelejeme sezamovým olejom a šťavou z polovice citróna. Podľa potreby dosolíme.
  3. Quacamole dip: Vnútro avokáda pretlačíme vidličkou, pridáme soľ, štipku pretlačeného cesnaku, čierne korenie a citrónovú šťavu, premiešame. Salsa: Zvyšnú papriku, reďkovky, paradajky nakrájame nadrobno, premiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou, pridáme podľa chuti soľ a zvyšné lístky koriandra.